Hadžović danas neće primiti roditelje, za razlog naveo dezinfekciju

Prosvjedna šetnja
hercegovina.info

Udruga roditelja "Naša djeca 2014.", nakon prosvjedne šetnje koja je održana u ponedjeljak, danas je u 12:30 sati trebala Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a podnijeti svoje zahtjeve na kojima inzistiraju kao i peticiju koja se potpisivala za vrijeme prosvjedne šetnje.

No, sinoć su neočekivano dobili obavijest kako ih ministarstvo danas nije u prilici primiti, zbog dezinfekcije njihovih prostorija. Stoga su roditelji svoj dolazak pomjerili za sutra 17. rujna u isto vrijeme.

Podsjetimo, roditelji traže da se nastava na daljinu održava isključivo u slučaju opće karantene, zatim izricanje mjere samoizolacije samo zaraženom djetetu, a ne svim učenicima u grupi, odnosno razredu, mjerenje temperature djeci doma, a ne pri ulasku u školu, obavezno uvođenje velikog odmora za učenike svih razreda na otvorenom, ukidanje ograničenja maksimalnog broja učenika na 15 i formiranje razreda ovisno o kapacitetu učionica te traže ispitivanje koliko mjere utječu na psihološki i socijalni razvoj djeteta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.