UPITNIK ZA RODITELJE "Online nastava i moguće posljedice?!“

Online nastava
Ilustracija

Udruga roditelja Naša djeca 2014. u suradnji s Multidisciplinarnim centrom zdravih navika u sklopu projekta "Online nastava i moguće posljedice?!“, pripremila je upitnik za roditelje koji ima za cilj dati odgovore na brojna pitanja s kojima se roditelji susreću nešto više od godinu dana.

"Pored toga što se napredovanjem pandemije stvorio veliki pritisak na zdravstveni sustav, javljaju  se i vrlo važni socijalni problemi koji utječu na pojedinca, a i na zajednicu u cjelini. Covid –19 postao je uzrokom stresa, anksioznosti i straha, što su sve, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, očekivane psihološke reakcije na značajne promjene u kvaliteti življenja. Jasno nam je da je pandemija, osim zdravstvenih i socioekonomskih, ostavila značajne posljedice i na naše mentalno zdravlje", navode iz Udruge.

"Kroz ovaj projekt imamo za cilj da učenicima osnovnih škola, njihovim nastavnicima i roditeljima predočimo opasne i destruktivne posljedice koje za djecu/učenike u najvećem stupnju kognitivnog, socijalnog, emocionalnog i hormonalnog razvoja može ostaviti narušena i destabilizirana svakodnevnica i okolina. Psihoedukacijom navedenih ciljnih skupina, rezultatima istraživanja, edukativno-informativnim videom i brošurom potaknuti ćemo ih na adekvatnu prevenciju i pravovremenu intervenciju", ističu.

Sadržaj se učitava...

"Dijete na sve ometače zdravog rasta i razvoja može da reagira stresno, anksiozno, panikom, depresijom ili različitim emocionalnim i socijalnim odstupanjima. Obzirom da pandemija diktira pravila ponašanja u svim aspektima života, a nepridržavanje nam može ugroziti zdravlje; u najgorem slučaju i život, dok s druge strane strogo, rigidno i nefleksibilno pridržavanje može potaknuti razvoj patoloških promjena ponašanja. Molimo roditelje da popunjavanje Upitnika podrže ovaj projekt, poručili su iz Udruge roditelja Naša djeca.