GRADONAČELNIK Mostar će dobiti zaseban park za pse, ne mogu buldog i dijete u Zrinjevac zajedno

Mario Kordić park za pse
Ilustracija hercegovina.info

Zadnja dva desetljeća u Mostaru su nikli brojni novi stambeni objekti. Zelenih površina je malo, a stabla se sjeku. Mjesta da prošetati dijete ili psa je malo, a unatoč postavljenim znakovima i dalje u jedini gradski park ulaze i psi. 

Nekada je to kontrolirala zaštitarska služba, koja je koštala nekih 70-tak tisuća maraka godišnje, te je to ukinuto kao neopravdan trošak. Novi gradonačelnik smatra da nije potrebno vraćati zaštitare, nego podizati svijest građana i kulturu življenja, ali stvoriti i varijantu za vlasnike pasa.

Nemam namjeru vraćati zaštitare u park, mislim da je to suluda ideja, da po gradu stoje zaštitari i štite nas da nešto ne razvaljujemo. Ovim putem apeliram na sve građane da štite gradsku imovinu, da poštuju znakove. Ljudi koji imaju pse moraju paziti. Imam i ja psa, ali ne može se buldoga šetati tamo gdje se djeca igraju”, kaže Kordić za naš portal. 

Problem je što vlasnici pasa nemaju zapravo gdje prošetati psa, te je ideja da se na Bijelom Brijegu, od dijela šume napravi park za pse. 

Čak smo zatražili od Fonda za zaštitu okoliša neka sredstva i odobrena su, barem usmeno. Plan je da se gore napravi park za pse, gdje će vlasnici moći izvesti psa, pustiti ga da trči”, kaže gradonačelnik Kordić. Osim parkića za pse gradonačelnik najavljuje da će se uređivati i dio oko mrtvačnice, koji će se s parkom iznad stadiona uvezati u jednu finu cjelinu. Plan je da u predjelu od šume Studentskog centra, do Trimuše, Balinovca - svi dobiju svoj prostor, kako biciklisti, tako i trkači i šetači i vlasnici pasa. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.