Građanska inicijativa se ogradila od objave Hujdura

Uborak
Građanska incijativa "Jer nas se tiče"

Na Facebook stranici građanske incijative „Jer nas se tiče“ pitaju se tko će odgovarati za porast oboljelih od raka. Napisali su kako Mostar prednjači u Hercegovačko-neretvanskoj županiji po broju oboljelih od raka.

„Nakon pokušaja gradonačelnika da za eventualnu pojavu epidemije u gradu okrivi građane koji se bore za prestanak uništavanja zdravlja svih građana Mostara i okoline, zanima nas koga će okriviti za porast oboljelih od raka, a posebno u Mostaru koji, po podacima Ocjene zdravstvenog stanja u HNŽ za 2018. godinu, uveliko prednjači po broju oboljelih u HNŽ?! Da li su ulice u drugim općinama, koje svoj otpad inače odlažu na Uborku, sada zatrpane smećem ili je to slučaj samo sa Mostarom?!Počnite raditi svoj posao ispravno i u korist građana, bez pokušaja prebacivanja krivice na građane koji samo traže zdravu životu sredinu!“

Ispred Incijative su su se ogradili od objava Fuada Hujdura, jednog od članova udruženja koji je jučer poručio gradonačelniku da se raspadne od raka, čiji je status jučer portal hercegovina.info prvi prenio.

"Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" od početka, kroz djelovanje, pokazuje čestitost i korektnost prema nadležnima koje smatramo odgovornima za stanje deponije na Uborku. Takvo djelovanje će inicijativa održati i u nastavku, do ispunjenja naših zahtjeva. Nikada se nismo i nećemo baviti privatnim životima nadležnih. Objave na privatnim Facebook profilima i drugim društvenim mrežama ne podrazumijevaju stav inicijative. Svi stavovi inicijative su isključivo objavljeni na ovoj Facebook stranici i samo za njih snosimo punu odgovornost“, napisali su.