GRAD MOSTAR Stabla ispilana zbog širine prometnice

Srvored ulica Ante Starčevića
Facebook

U Ulici Ante Starčevića u Mostaru ispilan je drvored od tridesetak stabala - većinom lipa. Pilanjem istih navedena ulica ostala je ogoljena. Sve je napravljeno bez ikakva objašnjenja, pa smo odgovor odlučili potražiti u Gradskoj upravi Mostara. Tvrde kako se to moralo napraviti te kako će biti zasađena nova stabla.

U odgovoru kažu kako su stabla ispilana zbog širine prometnice.

"Glavnim projektom izgradnje četverotračne prometnice u ulici A. Starčevića predviđeno je uklanjanje postojećeg drvoreda kao i postojeće javne rasvjete jer se istočni rub prometnice uvlači u postojeći trotoar. Izvođač je pristupio izvođenju ove faze radova kako bi osigurao dovoljnu širinu postojeće prometnice te kako ne bi došlo do obustave prometa prilikom izgradnje razdjelnog pojasa što je sljedeća faza radova. U razdjelnom pojasu se gradi nova javna rasvjeta i cilj je da ulica što kraće bude bez rasvjete a obzirom da je ista magistralna prometnica, da ne dolazi do obustave prometa. Također, glavni projekt sadrži hortikulturno uređenje kojim je, između ostalog, predviđena sadnja novih stabala" ističu iz Gradske uprave.

Navode da će nova sadnja pokazati kako se vodi računa o hortikulturi.

"Podsjećamo da su ul. Bulevar, ul. A. Starčevića, ul. Kralja Tomislava kao i dio ul. M. Tita proglašeni magistralnim prometnicom a koje prolaze kroz Grad Mostar te da je Vlada FBiH osigurala određena sredstva za rekonstrukciju istih kako bi ove prometnice mogle prihvatiti kako gradski tako i tranzitni promet kroz Grad Mostar. Realizacijom svih planiranih projekta Grad Mostar će znatno poboljšati svoju prometnu infrastrukturu a prilikom planiranja i realizacije ovakvih projekata se vodi računa i o hortikulturi kako kroz projekte sadnje tako i kroz projekte navodnjavanja novih nasada", navodi se u odgovoru iz Gradske uprave Mostara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.