FOTO  DJECA PROLAZE PORED KRATERA Od kuće do škole, od škole do kuće - rupe

Radovi na cesti
hercegovina.info

Hercegovački prvašići u ponedjeljak kreću u školu, koja je prekinuta prije pola godine. I dok će većinom djeci i roditeljima problem biti muke po pandemiji, žitelji jedne mostarske ulice morat će voditi brigu i da im dijete do škole ne završi u rupi.
Portalu hercegovina.info pisalo je više žitelja Ulice Blajburških žrtava u Mostaru.

„Već oko četiri mjeseca dio ulice prema OŠ S.S. Kranjčevića je raskopan, a zadnja dva mjeseca su te 'rupe' dobrim dijelom potopljene vodom. Radnici do podne svako jutro ispumpavaju vodu i traže od kuće do kuće 'ko će im dati struju da uključe pumpu.

Iza podne možda uspiju zakrpiti na tom mjestu, a probiju na drugom. Jučer su probili cijev, pritisnuli je većim kamenom da ne bude vodoskok i otišli. Zvali smo vodovod, rečeno je 'mi sa tim nemamo ništa zovite izvođača ili Grad Mostar, nama je njih preko glave, već su 100 puta probijali cijev'. Idući tjedan kreće nastava, trotoar će biti pun djece koja se ionako svakodnevno nadviruju.

Ove 'rupe' nisu obilježene i nema nikakve ograde da se zaštite prolaznici“, kažu nam u pismu zabrinuti roditelji.

Konstatirali smo potom i stanje na terenu. Trenutačno je u ulici desetak djelatnika koji saniraju vodovodne cijevi. Na potezu od O.Š. Silvija Strahimira Kranjčevića do kružnog toka nalaze se četiri ogromne rupe širine oko dva metra i 3-4 metra dužine, a dubine oko dva metra koje su ispunjene vodom skoro do pola.

Zastrašujuće je u tome što te rupe uopće nisu nikako ograđene, odnosno nikakva fizička prepreka ne postoji i stvaraju veliku opasnost, osobito za djecu koja žive u obližnjim kućama što se vidi i na fotografijama.

Da su radovi na ovoj dionici u zastoju pisali smo početkom srpnja. Dio stanara ove ulice se žalio Gradskoj upravi da se radi bez njihova odobrenja, pa su im iz Grada odgovorili da će biti uključeni u javnu raspravu. Ovim dijelom grada prometuje se otežano i usporeno, i uz oblake prašine. Kada će rekonstrukcija biti završena, nitko ne zna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.