FOTO/VIDEO  DAVID I GOLIJAT Kako je Boška Ćavar zatrpala snove gradskih tajkuna

hercegovina.info
hercegovina.info

U Mostaru je krenulo zatrpavanje bespravno iskopane rupe u Ulici kneza Domagoja koja već godinama prijeti sigurnosti svih građana. Rješenjem Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara stalo se u kraj investitorima ovog bespravnog projekta - tvrtci Promark d.o.o. Mostar te Marku Vidačku, Boži Krstanoviću, Anti Šainu, Draženu Erešu i Miji Mariću, kojima je tako naređeno zatrpavanje rupe.

Kako je i najavljeno, jutros je u 9 sati osigurano mjesto od pripadnika MUP-a HNŽ-a dok su kamioni krenuli s istovarom zemlje i zakopavanjem ove rupe. Iako je rupa mala, ovo je velik i simboličan čin za grad Mostar, poručila je vijećnica Boška Ćavar koja je, na kraju uspješno, inicirala ovu akciju u nekoliko navrata.

"Mojoj sreći nema kraja. Ja smatram da su počeli  demokratski procesi u Mostaru i da će se početi rješavati nelegalna gradnja. Mostar je pun nelegalne gradnje. Mostar je apsolutno jedna urbanistička ruševina. Imamo puno posla, ovo je samo mali dio", poručila je Ćavar koja je nadodala kako je na svečano zatrpavanje pozvala i gradonačelnika te vijećničke kolege.

Sadržaj se učitava...

"Ovo je veliki dan za Mostar. Ne samo što će se ova rupa zatrpati, ona je mala, ali je sama po sebi simbol. Investitori mogu graditi, ali ne gdje oni hoće, nego gdje im struka kaže". Ćavar navodi kako će na ovom mjestu niknuti park koji će moći koristiti svi građani, a da je sljedeće na redu rušenje ostalih kućica: "Prvo moramo tražiti uklanjanje svih ovih kućica, da se ovo dvorište i park vrate gradu. Nakon toga ćemo napraviti jedan lijepi park kakav grad Mostar zaslužuje, a i mi koji ovdje živimo. Uvijek se nadam najboljem. Nisam tražila ništa za sebe. Bilo je jako iscrpno, potrošilo me. Treba nam da dišemo, to nam je najveći motiv.  Trebaju nam parkovi i zelene površine. Ja nisam mogla prijeći preko toga da netko može raditi što hoće. Ja sam za investicije i investitore, ali ne da nam betoniziraju grad", poručili je za kraj Boška Ćavar za hercegovina.info.

Postupajuči inspektor Nebojša Šarić kazao je za hercegovina.info da će trebati 150 kamiona kako bi se rupa zatrpala, odnosno oko 1000 kubika. Troškove za sada snosi grad, ali će u konačnici ići prinudna naplata investitorima ovog bespravnog projekta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.