CRVENI KRIŽ MOSTAR Oformljeni mobilni timovi za pomoć najugroženijim građanima

Crveni križ
Andolija

Društvenim mrežama pokreću se brojne grupe i akcije pomoći za starije i nemoćne građane u Mostaru, a akciji Crvenog križa koji je formirao call centar se priključila grupa mladih Mostaraca. Oni žele zajedničkim snagama u ovim izvanrednim i teškim vremenim opskrbiti najugroženije osnovnim životnim namirnicama.

Brojevi Crvenog Križa na koje možete nazvati su 036 55 15 73 ili 063 28 29 30, a centar je otvoren od 7.30 ujutro do 7.30 navečer. Putem ovih brojeva građani se mogu javiti ukoliko spadaju u najugroženiju skupinu ili oni koji znaju za osobe kojima je potrebno pomoći.

Mirza Šaćirević, jedan od članova grupe, rekao kako su se okupili jer su voljni i željni pomoći u ovom razdoblju, te su poručili svima koji žele da se jave ili direktno Crvenom križu ili njemu osobno.

Sadržaj se učitava...

“Ja sam se javio Crvenom Krizu grada Mostara da bih se sa njima informirao kako, kada i gdje možemo pomoći, pošto oni ipak imaju puno više informacija od nas i puno lakše ce doći do istih nego mi. Pomoći ćemo Crvenom Križu koliko god to budemo mogli i u slučaju da se neko javi privatno, izaći cemo u susret svakome. Grupa trenutno broji nekih desetak članova od kojih su većinom članovi uži prijatelji”, objasnio je.

U slučaju da se netko javi mi imamo jedan mobilni tim koji bi otišao na lice mjesta, procijenio kakva je situacija te vidio što se može uraditi i na koji način pomoći. Generalno, ono što je zamišljeno s ovim je ne da se radi dostava nekih da kažem prohtjeva već jednostavno osnovnih životnih i higijenskih namirnica. Ljudi bi otišli na lice mjesta, uzeli spisak namirnica i lijekova koje treba kupiti, preuzme se novac koji se evidentira i nakon kupovine predaju namirnice”, rekli su za hercegovina.info iz Crvenog križa.

Svi koji izlaze na teren odnosno u nečiji dom imati će prsluk, zaštine rukavice, masku i neki dokument sa imenom i prezmenom.

Iz Crvenog križa su objasnili kako će sve volontere koji se jave grupirati po mjesnim zajednicama. "Jednostavno volonteri koji žive u blizini osobe koja je u potrebi će otići do u njihov dom uz primjenu svih zaštitnih mjera koje su propisane", objasnili su.