APEL IZ SKB Zbog porasta broja oboljelih pridržavajte se uputa nadležnih; U ovoj godini od covida je liječeno više od 4000 osoba

Bolnica na Bijelom brijegu SKB Mostar
Hercegovina.info

Na osnovu epidemiološkog izvješća FBiH zadnja dva tjedna primjetan je porast broja slučajeva oboljelih od Covid infekcije, kako u HNŽ tako i cijeloj FBiH. Sukladno tome u Covid bolnici Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar bilježimo porast hospitaliziranih pacijenata s teškom kliničkom slikom Covid infekcije. 

Trenutno je na liječenju u Covid bolnici 29 bolesnika od kojih je četvero na invazivnoj strojnoj ventilaciji. Iako za sada, još uvijek, SKB Mostar pruža usluge u punom kapacitetu, nagli porast oboljelih bolesnika od Covid infekcije pridonosi otežavajućim okolnostima cjelokupnog rada SKB Mostar. 

"Kako bismo zaustavili ili barem usporili broj hospitaliziranih Covid pacijenata, pozivamo svakog pojedinca da poštuje već poznate protuepidemijske mjere (higijena ruku, nošenje maski, održavanje distance) čime ćemo pridonijeti boljoj zdravstvenoj skrbi kako covid pacijenata tako  i svih ostalih.

Liječenje Covid infekcije je i dalje bez specifičnog posebnog lijeka, pa je cijepljenje za sada jedina mjera zaštite od teških komplikacija Covid infekcije i smrtnog ishoda. Podsjećamo, zbog potvrđene covid infekcije tijekom 2020. godine u Covid bolnici SKB Mostar liječeno je preko 2500 bolesnika, a u 2021. godini do mjeseca kolovoza liječeno je preko 4000 bolesnika najčešće prosječne dobi od 50 do 60 godina, češće muškaraca nego žena.

Djelatnici SKB Mostar će kao i do sada dati svoj maksimum kako bi osigurali najbolje moguće liječenje svim oboljelim pacijentima, a bit će nam mnogo lakše ukoliko cjelokupna javnost prihvati preporuke stručnjaka koji neumorno rade kako bi što bezbolnije i prije okončali pandemiju uzrokovanu Corona virusom", navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje SKB Mostar.