MOSTAR Pripadnici FUP-a priveli još tri osobe zbog akcije "Orka"

MOSTAR Pripadnici FUP-a priveli još tri osobe zbog akcije "Orka"
Hercegovina.info/Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su u Mostaru, po nalogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, priveli tri osobe koje se dovode u vezu s krivičnim djelima i optuženim osobama iz predmeta „Orka“, doznaje Avaz.

Riječ je o dvojici zaposlenika oštećenih pravnih subjekata koji su optuženima dali korisne informacije, dok se treća osoba dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, a svi su tijekom kriminalističke obrade priznali izvršenje krivičnih djela.

Podsjetimo, optužnicom Tužiteljstva HNŽ obuhvaćeno je 12 osoba, kojima se na teret stavlja "Krivično djelo organizirani kriminal" u vezi s "Razbojništvom" i teškim krađama.

Optužena ekipa je od 2014. do rujna 2019.godine, kada su uhićeni, uz upotrebu vatrenog oružja, plina i drugih podesnih sredstava, maskirani uniformama, izvršila više od 20 razbojništva i teških krađa.

Riječ je o bankomatima,tržnim centrima, benzinskim crpkama, kao i vozilima brze pošte na području Mostara, Kupresa, Čitluka, Jablanice i Sarajeva.

U tijeku je sudski proces za ovaj predmet, a zanimljivo je da se do sada njih devet nagodilo s Tužiteljstvom HNŽ, a posljednji koji je nakon sklapanja Sporazuma osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina je prvooptuženi Rahman Begluk (32).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na optužničkim klupama su ostali Jozo Markić (36), Alen Begluk (35) i Enis Mandal (35).

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.