MARKO ROMIĆ Vrtiću 1500, a kladionici 2100 maraka subvencije je zločin prema vlastitom narodu

Marko Romić
N1

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela je odluku o isplati subvencija temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ, tzv. Korona zakona

Veliki dio sredstava bit će izdvojen za prerađivače igara na sreću, točnije za kladionice na području HNŽ-a. Za njih će se iz proračuna izdvojiti nešto manje od 200 tisuća maraka, odnosno gotovo petina cjelokupnog proračuna.

Na dodjelu subvencija kladionicama oštro je na svom Facebook profilu reagirao psiholog Marko Romić, koji inače radi s patološkim ovisnicima.

"O poticajima kladionicama. Novac iz proračuna je novac sirotinje, novac naroda koji grca i stenje od neimaštine. Taj bi novac trebao biti usmjeren za najbitnije potrebe tog naroda, a ne za potpomaganje opstanku rak-rane našeg društva. I nema tu nikakvih izgovora tipa "ali", "ipak", "naši i njihovi", napisao je.

Kontaktirali smo samog Romića koji za hercegovina.info kaže kako je morao reagirati:

"Zadnjih deset godina radim s ljudima koji imaju problema s patološkom kockom i s njihovim obiteljima. Prolazim sve strahote koje i te obitelji prolaze. Upravo večeras imamo redovni sastanak. Obitelji su zbog kocke pred raspadima", kaže u jednom dahu Romić te nastavlja.

"Tim novcem, javnim novcem, moglo se opremiti tisuću djece u županiji, a oni su isti dali kladionicama. Naći će oni opravdanja za to. Narodu bacaju pijesak u oči. Kao čovjek ne mogu šutjeti, stoga sam napisao taj status. Znam da sam kap u oceanu i da možda moje riječi neće značiti ništa, no, nemamo pravo šutjeti."

Povukao je paralelu između subvencija vrtićima i kladionicama.

"Ono što je meni tragično je to, da je poticaj vrtiću Kameno 1500 maraka, a kladionici na Aveniji 2100 maraka. To je prestrašno i zločin prema vlastitom narodu", zaključio je psiholog Marko Romić u razgovoru za hercegovina.info.

Popis poslovnih subjekata kojima će Vlada HNŽ-a isplatiti subvencije pročitajte OVDJE.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.