MARIO KORDIĆ "Adventom se vraćamo u 'normalu' i neće biti ozbiljnije epidemiološke štete na kraju"

Mario Kordić
Hercegovina.info

Zabavni program Adventa u Mostaru počinje sutra, 15. prosinca. Povodom otvorenja zabavnog dijela, nazočnim medijima obratili su se gradonačelnik Mario Kordić, te članovi Organizacijskog odbora Damir Bunoza i Sanela Ćorić Mešić.

Prezentacija Mostara.

"Htio bih se zahvaliti organizacijskom timu koji je odradio fantastičan posao budući na okolnosti i vrijeme kad smo sve počeli raditi, uključujući izazov s pandemijom. Rezultat će od sutra biti u punom sjaju i želim da se svi lijepo provedemo u ovom razdoblju Adventa koje je posebno vrijeme u ozračju tolerancije i mira da se svi skupa družimo i šaljemo fine poruke iz Mostara", naveo je Kordić.

Program zabavnog dijela.

"Od sutra 15. 12. do 1.1. svaku večer je uživo svirka, odnosno kompletan live band na velikom stageu. 'Crvena jabuka' sutra otvara, a moram izdvojiti večer Balaševića u petak, u nedjelju božićni koncert s Hrvatskom glazbom Mostar, 30 ljudi će svirati na bini. U četvrtak je poznata lokalna grupa 'Dobre Vibracije', u subotu Rock School Teachers, jedna dobra rokerska večer će biti.

Još će nastupati lokalne grupe '45 stepeni', Grupa 'Brig', Dario Šunjić i 'Party Band', grupa 'Gabrijel', 'Malter Ego', 'Ko su ovi'. A vrhunac je svakako četiri noći zaredom do dočeka Nove godine s Narodnim orkestrom i Adnanom Jakupovićem, Salemom Sihirlićem, Dinom Memićem, a za Novu Godinu će biti Indira i lokalna grupa 'Twist'. After party je Josip Palameta i 'Dva i po' čo'eka'", istaknuo je Bunoza, član Organizacijskog odbora.

Mario Kordić

Mostar neće slijediti praksu gradova u okruženju.

"U svakom slučaju izazovno je vrijeme za organizaciju ovakvog događaja. Ja sam liječnik i svakodnevno sam u kontaktu s Domom zdravlja koji pomno prate epidemiološku situaciju i ja vjerujem da ćemo uspjeti organizirati sve ovo bez ozbiljnije štete. Ovo što vidimo po okolnim gradovima i otkazivanja, mi smo na dobrom putu jer radimo sve na otvorenom bez zatvorenih prostora uz poštivanje mjera i odgovorno ponašanje.

Možemo se vratiti u normalu, svi smo iscrpljeni, vidite što se u svijetu događa, nameću se mjere koje nisu najlogičnije, uvjeren sam da ćemo izgurati ovo da ne ostane gorak okus iza svega", zaključio je gradonačelnik.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.