MAMIPARA Upitali smo proizvođače iz Hercegovine što misle o novoj online platformi putem koje plasiraju svoje proizvode

Hercegovački proizvođači
Ilustracija/Hercegovina.info

Prije nekoliko dana od strane EroGag ekipe u rad je puštena web stranica mamipara.com. Riječ je o online platformi koja na jednom mjestu želi okupiti veliku zajednicu hercegovačkih proizvođača, kako bi lakše plasirali svoje proizvode.

Facebook stranica već sada broji 1500 pratitelja, a 40-ak proizvođača postavilo je svoj proizvod na ovu online platformu.

Ponuda na Mamipari već sada je raznolika. Tu su - domaće voće i povrće, organski sokovi, škola jahanja, karikature i ilustracije, vino, rakije i pivo, drveni predmeti, ručno rađeni nakit, posude za jelo, slastice, mliječni proizvodi.

Danas smo razgovarali s nekolicinom proizvođača koji su oduševljeni cijelim projektom.

"Mislim da je ovo super ideja. Ovako nešto je Hercegovini zaista trebalo, ne samo Hercegovini nego i šire. Ovaj projekt je jedna plemenita i vrhunska ideja, koja otvara mogućnost svakom malom proizvođaču da ima svoj reklamni prostor i prostor za digitalnu tržnicu. Mi smo napravili svoj web shop i svoj portal, no, ne bavi se svak IT-em i to nije jednostavno za napraviti", kaže za hercegovina.info Marko Laco koji je na Mamipara postavio svoj proizvod Aronija -Zvjezdna plantaža.

Mislite da ova priča ima budućnost?

"Itekako. Ova platforma otvara širok spektar mogućnosti svim malim proizvođačima da u Hercegovini plasiraju svoje proizvode. Mislim da Mamipara ima svjetlu budućnost budući da iza toga stoji prava ekipa. Mišljenja sam kako će projekt pokrenuti jednu pravu lavinu koja će biti poznata u Hercegovini ali i šire."

Ivana Marić koja se bavi izradom slastica svoje proizvode pod nazivom "Nešto slatko" također je podigla na Mamiparu. Kaže kako je platforma stigla u pravo vrijeme:

"Platforma Mamipara je odlična ideja za razvitak malog obrta u Hercegovini. Mislim da je to jedinstvena prilika za sve male proizvođače da na jednom mjestu, na jednostavan način, ponude svoje proizvode široj javnosti. Za sebe i svoj mali obrt očekujem da će mi otvoriti vrata novih ideja i kontakata. Mislim da je platforma stigla u pravo vrijeme za kupce te će svima olakšati ovo vrijeme socijalne distance", kaže nam Ivana.

Širokobriježanka Sanja Bošnjak sa svojim proizvodom "Sabos Jewelry" već ima iskustva s izlaskom svog nakita na online platforme, no ova hercegovačka posebno joj je draga:

"EroGAG" je najpoznatija hercegovačka platforma koja na šaljiv način prikazuje dobre i loše strane društva, ali i sam hercegovački humor, kojeg su i "nehercegovci" prepoznali zbog čega ima veliku podršku javnosti, odnosno puno followera.
Poznati su i kao veliki humanitarci i glas naroda, koji i u najtežim trenucima iz svega izvuku pozitivno. Žele naglasiti važnost domaće proizvodnje i kupovine, a rezultat toga je webshop Mamipara koji je za nas male proizvođače dodatan kanal distribucije proizvoda i besplatnog oglašavanja, ali i prilika onima koji tek planiraju plasirati svoj proizvod", ističe Sanja.

Kao i Marko uvjerena je u uspjeh cijelog projekta.

"S obzirom na popularnost platforme "eroGAG" te sposobnost tima koji stoji iza svega, vjerujem da će i "Mamipara" biti prepoznata kao važan humanitarni projekt potpore gospodarstvu i malim proizvođačima, a uskoro i ozbiljan poslovni projekt", kazala je Sanja Bošnjak za hercegovina.info.

Ako i vi nešto proizvodite te smatrate da svoj proizvod trebate plasirati na ovu odličnu online platformu pridružite se OVDJE.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.