LAKŠE OD BAUŠTELE Hrvatski državljanin u Austriji provalio u 57 vozila

Beč, policija, stranci, Hrvati, austrija, provala, tirol, austrija, tuđa žena, pijanstvo, nož, Hrvati, austrija, Koruška, Hrvati, prometna nesreća, austrija, Hrvati, pucnjava, djeca, zračna puška, migranti, Njemačka, mrtva tinejdžerka, Hrvati, Njemačka, policija, Salzburg, Hrvati, banda, Državljani Srbije, Beč, austrija, oružje, austrija, smrt, Bosna i Hercegovina, Hrvat, aerodrom, Njemačka, frankfurt, novčana kazna, zatvor, krađe, obitelj iz Mostara, deportacija, deportirani iz Njemačke

Zbog gomilanja provala u motorna vozila u ljeto 2021., LKA Tirol započela je istrage o provalama protiv prvotno nepoznatih počinitelja.

Tijekom najopsežnijih istraga, kao počinitelj je identificiran 55-godišnji hrvatski državljanin koji je već bio poznat policiji.

"Vozilo kojim se koristio pri provalama pronađeno je u gradu Innsbrucku 23. kolovoza ove godine kada je i uhićen po nalogu javnog tužitelja i odveden u zatvor u Innsbrucku. Istragom je utvrđeno kako je hrvatski državljanin, kojeg austrijska policija u izvješću navodi kao Hrvata, napravio devet provala u parkirana vozila u Tirolu", javlja Fenix.

Tijekom daljnjih istraga, pri čemu su korištene „molekularno-genetske metode“ sumnja se kako je hrvatski državljanin od lipnja 2021. provalio u 57 vozila na području Austrije, osim Beča i Gradišća.

Pri svakoj od provala nasilno bi razbio bočni prozor te tako ulazio u vozila i krao uglavnom novac, pametne telefona i druge vrijednosti. Vrijednost ukradenih nvčanih sredstava procjenjuje se na oko 11.000,00 eura. U pojedinim slučajevima ukradene ručne torbe i dokumenti bi bili odbačeni u blizini mjesta provale.

Vrijednost razbijenih bočnih prozora doseže petoznamenkasi iznos, navodi policija dodajući kako je daljnju istragu sada preuzelo državno tužiteljstvo u Leobenu.

Optuženi hrvatski državljanin tijekom ispitivanja nijekao je djela za koja ga se optužuje.