VIDEO  KRISTINA PERIĆ "Ne bojimo se napada, da se bojimo ne bismo se bavili istraživačkim novinarstvom"

KRISTINA PERIĆ "Ne bojimo se napada, da se bojimo ne bismo se bavili istraživačkim novinarstvom"
Screenshot

Nakon učestalih prijetnji redakciji Hercegovina.info i zadnjeg napada na imovinu vlasnika portala glavna urednica portala Kristina Perić danas je za dnevnik O kanala govorila o stanju u toj medijskoj kući. 

"Ušli smo u ovu priču s predumišljajem da bismo mogli biti ugroženi i mi kao pojedinci, redakcija i naše obitelji. A da se bojimo, ne bismo uopće ulazili u ovaj posao. Znači, ovaj zadnji napad nam je zapravo poticaj, svi smo se taj dan opredijelili da idemo dvije razine više. Taj dan smo objavili dva nova istraživačka članka i u idućem razdoblju najavljujemo još bolje i teže priče vezane za domaći kriminal", najavila je Perić.

Sadržaj se učitava...

Ona je istaknula da nema velikih očekivanja kada su u pitanju domaći organi, tužiteljstva i policija.

"No, po prirodi smo legalisti, pa svaki napad, bilo na nas, bilo na našu imovinu, redovito prijavljujemo", istaknula je Perić.

Ističe da se napadi na novinare trebaju uzimati prioritetno. Dodaje da su u vrijeme blagdana imali slučaj kada su u inbox portala dobili poruku 'da imaju dvije minute da obrišu vijest'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o bratu jednog istaknutog lokalnog kriminalca. Mi smo to prijavili policiji, da bismo tamo dobili nekakav komentar u smislu: "Pa, evo, nije vam još ništa bilo". Onda sam postavila pitanje što to nama treba biti. Trebamo li letjeti u zrak, biti ubijeni i prebijeni, da bi nas policija shvatila ozbiljno!? Znači, bilo kakve prijave redakcije novinara policija mora uzimati i jako ozbiljno i prioritetno. Jer može biti da će nas taj netko likvidirati, može biti da neće uraditi ništa. No, u svakom slučaju, ovakve stvari se trebaju i moraju shvaćati ozbiljno", kazala je Perić.

Podsjetimo, vlasniku portala Hercegovina.info nožem su izrezane sve četiri gume. Prethodno mu je na istom vozilu razbijeno zadnje staklo. Redakcija je zaprimala i druge prijetnje, kako telefonski, tako i u inbox, a koje su se također odigravale u zadnjih 20 dana.