VIDEO  KRISTINA PERIĆ "Ne bojimo se napada, da se bojimo ne bismo se bavili istraživačkim novinarstvom"

Kristina Perić
Screenshot

Nakon učestalih prijetnji redakciji Hercegovina.info i zadnjeg napada na imovinu vlasnika portala glavna urednica portala Kristina Perić danas je za dnevnik O kanala govorila o stanju u toj medijskoj kući. 

"Ušli smo u ovu priču s predumišljajem da bismo mogli biti ugroženi i mi kao pojedinci, redakcija i naše obitelji. A da se bojimo, ne bismo uopće ulazili u ovaj posao. Znači, ovaj zadnji napad nam je zapravo poticaj, svi smo se taj dan opredijelili da idemo dvije razine više. Taj dan smo objavili dva nova istraživačka članka i u idućem razdoblju najavljujemo još bolje i teže priče vezane za domaći kriminal", najavila je Perić.

Sadržaj se učitava...

Ona je istaknula da nema velikih očekivanja kada su u pitanju domaći organi, tužiteljstva i policija.

"No, po prirodi smo legalisti, pa svaki napad, bilo na nas, bilo na našu imovinu, redovito prijavljujemo", istaknula je Perić.

Ističe da se napadi na novinare trebaju uzimati prioritetno. Dodaje da su u vrijeme blagdana imali slučaj kada su u inbox portala dobili poruku 'da imaju dvije minute da obrišu vijest'.

"Radi se o bratu jednog istaknutog lokalnog kriminalca. Mi smo to prijavili policiji, da bismo tamo dobili nekakav komentar u smislu: "Pa, evo, nije vam još ništa bilo". Onda sam postavila pitanje što to nama treba biti. Trebamo li letjeti u zrak, biti ubijeni i prebijeni, da bi nas policija shvatila ozbiljno!? Znači, bilo kakve prijave redakcije novinara policija mora uzimati i jako ozbiljno i prioritetno. Jer može biti da će nas taj netko likvidirati, može biti da neće uraditi ništa. No, u svakom slučaju, ovakve stvari se trebaju i moraju shvaćati ozbiljno", kazala je Perić.

Podsjetimo, vlasniku portala Hercegovina.info nožem su izrezane sve četiri gume. Prethodno mu je na istom vozilu razbijeno zadnje staklo. Redakcija je zaprimala i druge prijetnje, kako telefonski, tako i u inbox, a koje su se također odigravale u zadnjih 20 dana.