KRIJUMČARENJE LJUDI U Mostaru uhićene dvije osobe

Sarajevo, Veleposlanstvo Švedske, Sipa, droga, akcija uhićenja, Sipa, Ministarstvo obrane BiH, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, Sipa, krijumčarenje ljudi, Sipa, tužiteljstvo, pretres, istraga, Gradiška, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, pretres, Cazin, tužiteljstvo, krijumčarenje, droga
Arhiva/hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e u danas su u Mostaru, uhitili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Krijumčarenje ljudi” .

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su jedno putničko vozilo i tom prilikom otkrili tri osobe za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da su državljani Maroka, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH, uz odgovarajući izvještaj, biti predane u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz SIPA-e.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.