FOTO/VIDEO  Kosovska policija opisala snimke srpskih napadača

oružje Kosovo
Facebook

Kosovski ministar unutarnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je na konferenciji za novinare da je cilj napada u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova. Prema njegovim riječima, u akciji je sudjelovalo 90 napadača. Svećilja je rekao da nemaju snimke ubojstva Srbina nakon što se predao.

Prema Svećljinim riječima, pripreme za napad su obavljene u središnjoj Srbiji, što se, kako je rekao, vidi s dronova zaplijenjenih od grupe. Svećlja je rekao da će se na snimkama vidjeti ne samo napad u Banjskoj već i pripreme grupe u trening-centrima u Srbiji na Kopaoniku, na imanju Milana Radoičića, prenosi Index.

"Na obuci su sudjelovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Miloš Vučević i načelnik zapovjedništva Kopnene vojske Milan Mojsilović", rekao je Svećlja. Dodao je da je Vučić pokušao sakriti činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju napada.

Kosovska policija sinoć je na svom Facebooku objavila svaku snimku posebno, a uz svaku snimku su opisali što se na njoj vidi. 

Snimka 1.

Snimke od 26. 8. 2023. nastale u Kopauniku u Srbiji, na snimci se vide odmarališta i hotel Grey u vlasništvu Milana Radoičića.

Snimka 2.

Snimka je od 2. rujna, a nastala je u Kopaoniku, u blizini prostora u vlasništvu Milana Radoičića. Na snimkama se vidi testiranje odjeće protiv termo kamera. Ostatak snimke pokazuje završne vježbe terorističke skupine na poligonu srpske vojske poznatom kao Pasuljanske livade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snimka 3.

Ovdje se mogu vidjeti motorna vozila, piše kosovska policija. Na snimci se vidi kako se simulira napad te se simulira i ranjavanje pripadnika terorističke grupe, kao i pružanje prve pomoći, piše kosovska policija.

Snimka 4.

Ovaj video od 20. rujna prikazuje grupu koja nailazi na otpor i simulira oklopnu potporu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snimka 5.

Ove slike, također od 20. rujna 2023., nastavak su preliminarnih slika na kojima se vidi da se borbeno vozilo (HUMVEE) zaustavilo. U prvom retku se vidi da ima inscenacija/tučnjava između grupa. Primijećeno je da (HUMVEE) podržava liniju bojišnice dok borbe koje potiče skupina pod (HUMVEE) potporom razmjenjuju vatru. U sklopu ove vojne vježbe terorističke skupine promatraju se i vozila (HUMVEE) te se sumnja da je u istoj vježbi korišteno i jedno od vozila koje je kosovska policija zaplijenila u terorističkom napadu 24. rujna 2023. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Osim snimki, kosovska policija je objavila i fotografije zaplijenjenog oružja. Toga je jako puno.

"Ovo je dio naoružanja koje dokazuje da se ovo oružje proizvodi u Srbiji te da je riječ o novom oružju", piše kosovska policija.