FOTO/VIDEO  KESIĆ U MOSTARU Prisutnima dijelio po 100 maraka, rasprodanu dvoranu natjerao je na smijeh do suza

Zoran Kesić u Kosači
Hercegovina.info

U Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača gostovao je čovjek široj publici poznat s malih ekrana, a riječ je o Zoranu Kesiću. On je poznati tv voditelj, novinar i autor nekih humorističnih serija iz Srbije.

Njegova emisija '24 minute sa Zoranom Kesićem' privukla je veliku gledanost u cijeloj regiji. Riječ je o zabavnoj i satiričnoj emisiji u kojoj se iznose komični stavovi običnog čovjeka na ponašanje političara kako u Srbiji, tako i u BiH, te Hrvatskoj.

Kesić je u Mostaru izveo svojevrsnu predstavu pod nazivom 'Priče i pjesme', a osvrnuo se na aktualne političke prilike i političare prvenstveno u BiH, ali i u Srbiji. Kroz program je spomenuo i 'nesuđenu' izvedbu predstave u Subotici koju su tamošnje vlasti zabranile pod izgovorom da se radi rekonstrukcija pozornice. Na kraju je predstava otkazana, a u pozadini otkazivanja je stajala politika.

Također, publici je dijelio (lažni) novac, a izveo je i nekoliko parodija na poznate pjesme u kojima je opjevao neke događaje iz života, ali i situacije sa političke scene.

Na naš upit, je li dobio povartnu reakciju rasprodane dvorane u Mostaru, Kesić je odgovorio: "Prezadovoljan sam. Prvi put sam u Mostaru i oduševljen sam prijemom publike, kao da se znamo 100 godina. Osjetio sam da mogu nekad malo i pretjerati u šalama i da će publika apsolutno razumjeti da ne govorim iz zle namjere, nego da podrazumijevam bliskost, razumijevanje i da slično razmišljamo o ključnim stvarima, a to je da je čovjek prije svega čovjek bez obzira na pripadnost", rekao je Kesić za Hercegovina.info.

Publika je jako dobro reagirala na Suboticu ... : "Jest, ali to je istinita priča. Moje najsmješnije priče su zaista istinite. Tako sam i u ovom slučaju to iskoristio i napravio priču oko toga. Vidjeli ste da je publika odlično reagirala, davao sam lažne pare, tražio sam pare i to je bio jedan show u kojem zaista uživam".

Pitali smo ga i zašto je u svom pozivu odabrao temu politike: "Odabrao sam to zato jer me to kao građanina najviše osobno pogađa i nervira. A ono što me nervira i pogađa mi je zadovoljstvo da mogu reći javno što o tome mislim, a uz to i da se našalim jer po prirodi stvari volim se šaliti i onda je to kao idealni spoj. Bilo bi lijepo da živim u društvu u kojem je politika dosadna, u kojem politika ne nervira ljude. Onda bih možda imao vremena za druge stvari, npr. za neke serije. Ali trenutno to nije slučaj. Kada to bude slučaj, javit ću vam", rekao je Kesić za Hercegovina.info nakon predstave.

Publika je, nakon 90-minutnog showa, dvoranu napustila s osmijehom, a mnogi su iskoristili priliku i fotografirali se s popularnim voditeljem. Inače, prije Mostara on je nastupio i u Sarajevu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.