KAKO SMO I REKLI Pozitivno sedam djelatnika SKB Mostar

Vlada Federacije, SKB Mostar, Vlada HNŽ, priopćenje, dijabetičari, koronavirus, SKB Mostar, koronavirus, medicinsko osoblje, SKB Mostar, radnik, ozljede
Hercegovina.info

Već neko vrijeme se govori da je na koronavirus pozitivno nekoliko djelatnika Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, izuzevši dva poznata slučaja – liječnik prvooboljelog i liječnica Infektivnog. Međutim, službeno se o tome izbjegavalo odgovoriti.

Na jučerašnjoj konferenciji za tisak dr. Nermin Avdić bio je prilično neodređen kazavši da treba spriječiti da virus uđe u bolnicu, premda je on već ušao i neočekivano sazad, i očekivano u COVID bolnicu, a samim tim i u liječničke redove.

No, bili smo ustrajni, te je na današnjoj konferenciji ipak odgovoreno ono o čemu se danima u Mostaru priča. Ima još pozitivnih liječnika, osim poznatih slučajeva.

Sveukupno je na koronavirus pozitivno sedam djelatnika Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, kazali su odgovarajući na naš u upit na današnjoj redovitoj konferenciji za tisak.

„Kada je u pitanju Sveučilišna klinička bolnica Mostar mogu reći da imamo ukupno 6 asimptomatski pozitivnih djelatnika, bez razvoja bolesti, i jednog oboljelog sa blažom kliničkom slikom koji je hospitaliziran zbog komorbiditeta“, ustvrdila je infektologinja Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar dr. sc. Svjetlana Grgić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.