IZBORI U VELEŽU Na čelo Skupštine došao istaknuti i friško kazneno prijavljeni SDA-ovac

Samir Sunagić
RTV HB

Nogometni klub Velež priopćio je sinoć da je u ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine održana Izborna skupština FK Velež u dvorani Centra za kulturu Mostar.

Nakon što je dugogodišnji predsjednik Skupštine Almir Taso podnio ostavku, za novog predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Samir Sunagić, a za potpredsjednika Skupštine Salih Grbić.

"Gospodinu Tasi zahvaljujemo za dugogodišnje nesebično zalaganje i rad, a sve u cilju boljeg funkcioniranja i napretka našeg Kluba. Novoizabranom predsjedniku želimo mnogo sreće i uspjeha u narednom razdoblju i u budućem radu", rekli su iz FK Velež.

Tko je novi predsjednik Skupštine?

Sunagić je dugogodišnji aktivni član Stranke demokratske akcije (SDA), a trenutačno obavlja funkciju i predsjednika Ogranka gradskog područja jugozapad. Također, sjedi u nadzornom odboru gradskog javnog poduzeća Parkovi. Upravljanje skupštinom nogometnog kluba neće mu biti prvo slično iskustvo, na početku korona krize 2020. godine imenovan je predsjednikom plivačkog kluba Velež.

Zbog sporne prodaje zemljišta Vlade HNŽ-a Niki Marušiću 2006. u Miljkovićima, mještani su podigli kaznene prijave protiv Marušića, ali i novog predsjednika Veležove Skupštine koji je tada bio ministar gospodarstva, poduzetnišva i poljoprivrede.

Sunagić je 'naplatio žrtvu' koju je podnio kao ministar, pa trenutačno obavlja i dužnost pomoćnika direktora Fonda za zaštitu okoliša HNŽ na čijem je danas čelu upravo Niko Marušić.

Slučaj je vodio tužitelj Zdenko Kovač, ali za šesnaest godina ništa nije urađeno na slučaju, a on je na koncu i obustavio istragu. Šesnaest godina poslije portal hercegovina.info podnio je nove kaznene prijave protiv aktera pljačke stoljeća u koju je bio uključen sami politički vrh u HNŽ, a nakon što je oteto zemljište trebalo postati poslovna zona.

Podsjetimo, 27. listopada 2022. godine kaznenu prijavu smo podnijeli protiv Nike Marušića, direktora Fonda za zaštitu HNŽ, Miroslava Ćorića, premijera u Vladi HNŽ iz 2006. godine, Samira Sunagića, ministra gospodarstva, poduzetništva i poljoprivrede HNŽ, Zdenke Kovača, glavnog tužitelja u tužiteljstvu HNŽ i ostali, zbog kaznenih djela organizirani kriminal iz čl. 342. u vezi s kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlasti iz čl. 383. KZ F BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.