Sudska odluka: Ljiljana Lovrić je na čelu HSS- NHI-a

"Rješenje je izdano na osnovu žalbe koju sam uložila radi zahtjeva predsjednika Glavnog odbora HSS-NHI-ija Krešimira Zubaka, a koji je tražio da se moje ime izbriše s mjesta predsjednice stranke, a da sa Ante Čolak upiše kao zamjenik predsjednika.
Dva dana nakon što je zaprimljena moja žalba, gospoda su povukli iz Suda odluku o razrješenju bez znanja ostalih članova Predsjedništva i ostalih članova stranke, tako da je Sud na osnovu moje žalbe donio novo rješenje kojim mene potvrđuje za predsjednicu HSS-NHI-ija, a upisao je Čolaka kao zamjenika predsjednika", kazala je Lovrić, istaknuvši kako će se na upis Čolaka kao zamjenika predsjednika žaliti Županijskom sudu u Sarajevu, jer kako je kazala njegov izbor nije statutaran.

"Bez obzira kako se Čolak predstavlja, on je i dan danas neovlaštena osoba za bilo što. Tražit ću povlačenje njegova imena s tog rješenja, odnosno brisanje iz registra", kazala je Lovrić.

Na konferenciji Lovrić je komentirala i jučerašnji događaj u Središnjem izbornom povjerenstvu u Sarajevu gdje su i ona i Čolak donijeli kandidacijske liste za Opće izbore, kazavši kako je jedino predsjednik ovlaštena osoba u stranci koja potpisuje kandidacijske liste.

Lovrić je dodala i to kako priča oko njene smjene nema nikakve veze s potpisanim Sporazumom s HDZ BiH, jer se njena smjena spremala već prije četiri mjeseca u Orašju.

"Prije četiri mjeseca održao se tajni sastanak Zubaka, Čolaka i Drage Džambasa koji su išli na razgovor u Orašje kod gospodina Budimića kojemu je rečeno kako se priprema moja smjena, da će se Čolak postaviti za predsjednika, a da ako Budimić bude na njihovoj strani, dobit će sve što poželi", kazala je Lovrić.

Ona je kazala kako je u cijeloj priči Zubak postupio vrlo mudro, odnosno da je jedino potpisao odluku o razrješenju, koju je na kraju povukao, a da je sve ostalo potpisivao Čolak, kao neovlaštena osoba.

"Za bilo kakve zakonske sankcije jedino je Čolak taj kojeg ću tužiti i za neovlašteno korištenje pečata, neovlašteno potpisivanje te za klevetu.

Čolak će zbog svake svoje izjave koju je dao u medijima odgovarati, kao i za mobing koji provodi nad ljudima koji su zaposleni u središnjici stranke", kazala je Lovrić.

Za optužbe Čolaka za pronevjeru novca u stranci, Lovrić je kazala kako je to jako čudno, s obzirom da je prije tjedan dana na sjednici Predsjedništva stranke jednoglasno usvojeno polugodišnje financijsko izvješće koje je vodila, da bi, kako je kazala Čolak navečer u medijima izjavio kako je ona pronevjerila novce.

"HSS-NHI nikada nije imala urednije financije niti je financijski bolje stajala kao proteklih 8 mjeseci. Za netransparentno trošenje novca prije mog dolaska nikada nitko nije odgovarao, ali kada napravite red i disciplinu onda to nekome ne odgovara, jer poznato je da Čolak duguje novce stranci, ali mu ne pada na pamet novac vratiti", kazala je Lovrić, dodavši da tko god želi nastaviti raditi tamo gdje su stali 11. lipnja apsolutno je dobro došao u tu stranku.

ABCportal.info (FOTO M.Z.)