Specijalci spriječili Lijanovićevu cestovnu blokadu Dubrovnika

Lijanovići, Jerko Ivanković Lijanović, NS radom za boljitak, kupovina glasova, suđenje, Lijanovići, Jerko Ivanković Lijanović

Tek nešto više od dvadesetak stranačkih simpatizera okupilo se na izlazu iz Neuma, uz veliko policijsko osiguranje. Naime, temeljnoj policiji Neum u pomoć su priskočili i specijalci iz Mostara, tako da prometna komunikacija Dubrovnika sa ostatkom Hrvatske niti u jednom trenutku nije bila ugrožena, prenosi www.jutarnji.hr

Lijanović je još jednom ponovio da je sramotno ponašanje HDZ-a Hrvatske i HDZ-a BiH, prema Hrvatima, kojima se za hrvatske parlamentarne izbore dopušta glasovati samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, naglašavajući da će tako u konzulatu u Mostaru morati glasovati 120 tisuća ljudi što je nedopustivo i diskriminirajuće prema hrvatskim državljanima, koji imaju prebivalište u BIH.

Nije nam namjera zatvarati prometnice nego želimo ovo iznimno važno pitanje za Hrvate u BIH riješiti dijalogom - kazao je Jerko Ivanković-Lijanović.

Ministar MUP-a Hercegovačko neretvanske županije, Zoran Krešić, koji je također bio na terenu uz policajce, istaknuo je da gospodin Lijanović nije pokušavao prekinuti prometnu komunikaciju te da bi ga policija zasigurno prekinula u takvoj namjeri, budući za područje Neuma vrijede uvjeti slobodne komunikacije, što je rezultat dogovora Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Inače, Jerko Ivanković Lijanović već odavno nije dobrodošao u Neumu. Građani sa kojima smo uspjeli porazgovarati nisu bili voljni javno govoriti. Tek su odmahivali rukama poručujući Lijanoviću da u Neumu nema što tražiti.

- Neka prosvjede organizira u svoje dvije kuće koje posjeduje u Neumu, a ostale neka pusti na miru, komentirali su Neumljani.

- Ovo je samo jeftin pokušaj sakupljanja predizbornih bodova, Lijanović je Hrvatima u BiH nanio veliku sramotu - rekao je Dragan Raguž.