Raguž: Sve strukture moraju biti uključene u revitalizaciju društva

Martin Raguž, HDZ 1990, izbori 2010

Tom prilikom je istakao: Za revitalizaciju društva potrebno uključiti sve strukture društva i vlasti. Dosadašnjom politikom konfrontacija se samo produbljuje ovakvo stanje, a prvi korak mora biti od strane Predsjedništva BiH jer je ono ključ raspleta. Hrvati kao konstitutivni narod, u ovakvom diskriminativnom položaju u izbornom procesu za člana Predsjedništva BiH, u budućnosti moraju imati ulogu vezivnog tkiva. Što se tiče konkurentnih kandidata za ovo bitno mjesto, mislim na Željka Komšića i Borjanu Krišto,  mogu reći da su imali priliku da se pokažu na svojim dosadašnjim položajima, ali ne mogu potvrditi da su tu priliku kvalitetno iskoristili.

Govoreći o potencijalima ovog kraja Martin Raguž je naglasio da:  " U ovoj prelijepoj središnjoj Bosni, gdje sam čest gost, vidim mnogo potencijala za jačanje svih segmenata društva, a naročito gospodarskog kroz aktualne infrastrukturne projekte poput izgradnje brze ceste Lašva - Donji Vakuf, plinofikacija lašvanske doline, te uključenje lokalnih tvrtki u izgradnju dionice koridora Vc Kakanj - Zenica.

Martin Raguž je dalje održao sastanke se predstavnicima braniteljske populacije, mještanima Viteza, te obišao nekoliko socijalno ugroženih obitelji kojima je uručio simbolične poklone.