Raguž kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

...da pobjedi sve svoje konkurente, pa čak i SDP-ovog kandidata sa velikom potporom bošnjačkog biračkog tijela gospodina Željka Komšića, piše www.vecernji.ba

Očekujemo potporu našem kandidatu i od drugih hrvatskih stranaka, dijaspore i posebice naših sestrinskih stranaka iz Republike Hrvatske. Ekskluzivno za vaš portal mogu potvrditi da će to biti gospodin Martin Raguž, čovjek koji je jedan od najzaslužnijih za propast tzv. Travanjskog paketa, s kojim bi se da je prošao zacementirala Bosna i Hercegovina kao država dva entiteta: srpskog i bošnjačkog - rekao je u intervjuu za seebiz portal predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.

Govoreći o Anti Đapići, Jurišić je rekao kako Đapić ima sve kvalifikacije koje su potrebite da bi netko postao član Predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda, ali u većine je prevladalo mišljenje da kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva treba biti osoba koja je čitav svoj životni i politički vijek provela u Bosni i Hercegovini.

Zanimljivo je kako je ovaj intervju objavljen isti dan kada su Đapić i Jurišić objavili da će počasni predsjednik HSP-a Hrvatske biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.

HDZ 1990. još uvijek se nije očitovao oko ovoga pitanja niti je javno isputio sa informacijom kako će Martin Raguž biti kandidat njihove stranke za člana Predsjedništva BiH.