Raguž i Ljubić posjetili Jajce

Martin Raguž, izbori 2010, HDZ 1990, HDZ 1990, odluka, izbori

Ovo je naša zemlja i biti će onakva kakvom je mi učinimo

Martin Raguž, kandidat za hrvatskog člana predsjedništva, i Božo Ljubić, predsjednik HDZ 1990, su danas posjetili Jajce. Obilazak je otpočeo posjetom tvrtci Mlinpek - Žitar koja se bavi proizvodnjom mlinskih i pekarskih proizvoda, a upošljava preko 130 djelatnika, te je primjer uspješne privatizacije koja je opstala u recesiji kroz moderan i kvalitetan menadžment. Uslijedio je obilazak župnog ureda na čelu s gvardijanom, kulturno - povijesne jezgre Jajca, Plivskog  jezera gdje je održao sastanak sa vodećim gospodarstvenicima Jajca je, druženje sa nogometašima NK  Maestral, te druženje sa građanima.

Jajce je grad koji je kroz povijest obilježio Bosnu i Hercegovinu

Martin Raguž je dao intervju na lokalnoj radio postaji Radio Jajce. U svom intervjuu je istakao: Jajce još kao kraljevski grad imao prepoznatljivost i vrijednost koja je očuvana. Njegove kulturne znamenitosti poput povijesne tvrđave i prirodne ljepote vodopada su prepoznatljive izvan granica BiH. Plivsko jezero je najveći potencijal za jačanje turističke ponude ovog prelijepog grada. Očuvanje i vrednovanje kulturnih, prirodnih i turističkih resursa, trebao bi biti prioritet svih nas koji se bavimo javnim poslovima.

U nastavku intervjua Raguž je istakao da treba osigurati da se Jajce nađe na UNESCOVOJ listi kulturno povijesne baštine, te na taj način omogućiti građanima ove Općine veću kvalitetu življenja.

„Moja poruka svim građanima Jajca, a naročito mladim ljudima, je da preuzmu odgovornost i krenu u promjene . Ovo je naša zemlja i biti će onakva kakvom je mi učinimo„,na kraju je dodao Raguž.