Posavska „škembić“ politika

posavski obzor
Ipak niste u pravu, ova vijest nije obična. Možda se na prvi pogled čini običnom, ali ona to ipak nije. Ova vijest je bombastična i odjeknula je, kako pišu posavski vazelin portali, širom Posavine. Ali, iako bombastična, nije odjeknula kao bomba, već onako tiho, jedva čujno. Ne čuje se, a čuje se. Kao kad se djed Pero najede prebranca.

Zašto uopće pisati o bombastičnoj vijesti koja to nije? Čemu davanje medijskog prostora marginalcima? S pravom se pitate dragi čitatelji, i ja se pitam… Ipak, hrvatska javnost Posavine ima pravo na istinitu informaciju i Posavski obzor, jedini nezavisni  hrvatski portal Posavine, smatra svojom dužnošću da prenese i informacije s dna medijske zbilje, tek toliko da se i šire čitateljstvo upozna s aktiivnostima marginalnih marginalca s margine zbivanja.

Iskreno, puca nama prsluk gdje su i što rade ti novopečeni  ekonomisti i škembić političari, šverceri humanitarnom pomoći i ostali jalijaši. Jer ruku na srce, malo toga pozitivnog se može napisati o njima i političkim strankama koje djeluju na prostoru Posavine. Najveće stranke su izrasle iz leša komunizma, a ostale su plod svađa za fotelje. Članstvo je uglavnom sastavljeno od old partisansa and new primitivesa. Krkan do krkana - u kratkom vremenu pretvoriše Posavinu u bespuće političke neozbiljnosti. Pretjerujem?

Kratki pregled hrvatskih političkih strančica u Posavini:

HDZ – najjača stranka, odgovorni za sva sranja od 90te do danas.

HSS – seljačine - nomen est omen.

HDZ 1990 – formirali izborni stožer kao pripremu za predstojeće LOKALNE??? izbore i najavljuju pobjedu na istim.

HSP – what the fuck is HSP?

Činjenica je, a to nitko normalan i ne spori,  da stanke koje djeluju na području Posavine nemaju ni ljude, a ni znanje. Zašto su onda na vlasti ako više nemaju nego što imaju? Odlično pitanje. Odgovor je jednostavan... Imamo izbore, a nemamo izbora. Ako ne izaberemo ponuđeno, drugi nam nametnu. U konačnici imamo Murtu ili Kurtu. Razlika je u nijansama. S kostima, ili bez kostiju.

Prve, bez kostiju, možemo odmah zaboraviti, a ovi drugi možda shvate da politika nije sklanjanje vlastitih guzica na sigurno. Pogotovu ne sad kad se rješavaju vitalna nacionalna pitanja u BIH.

Možda bih sad trebao napisati „na predstojećim izborima glasajte po vlastitoj savjesti“. Ali neću, zvuči otrcano, a i ne vjerujem vašoj savjesti. Glasajte za stranke s hrvatskim imenom, statutom, programom i znakovljem!

Anto Sluganović/posavski-obzor.info