Martin Raguž u posjeti Fojnici

Martin Raguž u posjeti Fojnici

Posjeta je otpočela sastankom sa načelnikom Fojnice gospodinom Salkanom Merdzanićem Prilikom ovog susreta Martin Raguž je naglasio da je  Fojnica prostor, sa svim svojim kulrurnim-povijesnim vrjednotama koji zasluzuje podrsku svih struktura u razvoju oveopćine. Posebno je podcrtao znaćaj podrške ravoju u oblasti poljoprivrede.

Gospodin Salkan Merdzanić se zahvalio na posjeti i istakao dobru suradnju sa općinskim odborom HDZ 1990.

Delegacija HDZ 1990 u nastavku posjete je obišla Franjevački samostan. U sklopu obilaska posjetili su knjižnicu, galeriju i razgovarali o obnovi i stavljanju u funkciju novih prostorija.

Potrebno je osigurati stalna briga države za socijalno isključene kategorije

U poslijepodnevnim satima posjeta je nastavljena obilaskom Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drinj i Bakovići.

U Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drinj je trenutno  520 korisnika, od kojih je 259 osoba sa mentalnom retardacijom, a 261 je psihički oboljelih lica i vise od dvije stotine zaposlenih.  Dok je u zavodu za mentalno zbtinjavanje invalidnih osoba Bakovići preko 900 korisnika i 250 zaposlenih.

U razgovorima sa menadzmentom ovih institucija kandidat za predsjedništvo gospodin Martin Raguž je posebno istakao značaj zbrinjavanja i njege mentalno invalidnih lica i naglasio značaj države u pomoći i izgradnji svijesti o kontinuiranoj brizi o socijalno isključenim kategorijama stanovništva.

Posjeta zvaničnika stranke HDZ 1990 i predsjedničkog kandidata martina raguža ovoj općini je završena sastankom sa općinskim odborom.