Martin Raguž u posjeti Fojnici

HDZ 1990, Martin Raguž, izbori 2010

Posjeta je otpočela sastankom sa načelnikom Fojnice gospodinom Salkanom Merdzanićem Prilikom ovog susreta Martin Raguž je naglasio da je  Fojnica prostor, sa svim svojim kulrurnim-povijesnim vrjednotama koji zasluzuje podrsku svih struktura u razvoju oveopćine. Posebno je podcrtao znaćaj podrške ravoju u oblasti poljoprivrede.

Gospodin Salkan Merdzanić se zahvalio na posjeti i istakao dobru suradnju sa općinskim odborom HDZ 1990.

Delegacija HDZ 1990 u nastavku posjete je obišla Franjevački samostan. U sklopu obilaska posjetili su knjižnicu, galeriju i razgovarali o obnovi i stavljanju u funkciju novih prostorija.

Potrebno je osigurati stalna briga države za socijalno isključene kategorije

U poslijepodnevnim satima posjeta je nastavljena obilaskom Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drinj i Bakovići.

U Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drinj je trenutno  520 korisnika, od kojih je 259 osoba sa mentalnom retardacijom, a 261 je psihički oboljelih lica i vise od dvije stotine zaposlenih.  Dok je u zavodu za mentalno zbtinjavanje invalidnih osoba Bakovići preko 900 korisnika i 250 zaposlenih.

U razgovorima sa menadzmentom ovih institucija kandidat za predsjedništvo gospodin Martin Raguž je posebno istakao značaj zbrinjavanja i njege mentalno invalidnih lica i naglasio značaj države u pomoći i izgradnji svijesti o kontinuiranoj brizi o socijalno isključenim kategorijama stanovništva.

Posjeta zvaničnika stranke HDZ 1990 i predsjedničkog kandidata martina raguža ovoj općini je završena sastankom sa općinskim odborom.