Martin Raguž: Ovakvo političko stanje se ne smije legalizirati

Martin Raguž: Ovakvo političko stanje se ne smije legalizirati
Prilikom sastanka u Usori, istaknuto je kako je ovo zadnji trenutak za hrvatsku budućnost u Bosni i Hercegovini, te kako političke elite ne smiju imati monopol na ovu državu.

Prilikom obilaska Žepča, Martin Raguž je položio vijenac na spomen obilježje poginulim braniteljima, posjetio Udrugu obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, te obišao spomen sobu za branitelje Žepča kojom prilikom se upisao i u knjigu  Uslijedili su sastanci sa župnikom dekanom Zlatkom Ivkićem i fra Ivicom Karatovićem, župnikom župe Novi Šeher, te intervju za radio postaju Žepče, Oslobođenje i Našu riječ. Tijekom obilaska, položio je i vijenac na grob Ive Lozančića.

Martin Raguž je obećao da će se, kada bude izabran za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, boriti za prava ovih područja na isti način kao sto su se Žepče i Usora izborili za općinski status kao preduvjet opstanka i razvoja, te kako smjer buduće hrvatske politike u BiH treba ići u očuvanju i povezivanju ovih prostora u nacionalnom, kulturnom, ekonomskom i duhovnom pogledu, te kako na taj način Hrvati Bosne i Hercegovine trebaju preuzimati odgovornost za najznačajnije procese i institucije u BiH, te u partnerstvu sa legitimnim predstavnicima drugih naroda i stranka konačno zaustave negativni smjer koji Bosna i Hercegovina trenutno ide.

Ove poruke su snažno podržane i prihvaćene u svim kontaktima i komunikacijama s uvjerenjem kako je vrijeme za ovakav pristup preuzimanja odgovornosti.