Martin Raguž na predizbornom skupu u Ortiješu

Božo Ljubić i Martin Raguž

Pred više stotina nazočnih predstavljen je program Koalicije, a na kraju službenog dijela Martin Raguž je iznio svoj izborni program kandidature za člana Predsjedništva BiH.
Tom prilikom Martin Raguž je istakao: "Drago mi je što vas vidim u ovako velikom broju na ovom skupu. Ono što nas sve vodi je želja za konkretnim promjenama na razini cijele države. Promjenama koje će vratiti dostojanstvo u predstavljanju Hrvata u Predsjedništvu BiH, i promjenama koje će omogućiti normaliziranje stanja u cijeloj državi. Samo takvim pristupom možemo krenuti naprijed iz ovog stanja u koje su nas uveli oni koji mogu iz njega izvlačiti korist.

Iziđite na izbore u što većem broju i ne dajte se zavarati pričama kako su svi kandidati isti jer je cilj tih priča da odziv na izbore bude što manji. Nismo svi isti a u to ste se uvjerili još 2006. prilikom travanjskih ustavnih promjena kada su neki htjeli staviti pečat na ovakav položaj Hrvata i svesti nas na razinu manjine. Nisu uspjeli tada i neće ni sada. Hrvati su bili i ostati će konstitutivni narod zajedno sa ostalima u BiH. A što se tiče izbora 3. listopada, neka narod sam odluči ko će ga zastupati. "