Lijanovići: Poniženi smo odlukom HDZ-a Republike Hrvatske

izbori 2010, Lijanovići, lijanovic, Jerko Ivanković Lijanović, NS radom za boljitak, lijanovic, izbori, Jerko Ivanković Lijanović, izbori 2010, NS radom za boljitak, parlament, lijanovic, BIH, većina, NSRzB, Jerko Ivanković Lijanović, poljoprivrednici, Jerko Ivanković Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, Lijanovići, ročište, sud bih, Jerko Ivanković Lijanović, prosvjed, prosvjedi, Široki Brijeg, knjiga, Lijanovići, Jerko Ivanković Lijanović, skrivanje, otrov, jerko lijanović, Mladen Ivanković Lijanović, Lijanovići, Stipe Ivanković Lijanović, Ivanković Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, Stipe Lijanović
Poniženi smo odlukom HDZ-a Republike Hrvatske, kojom se u Ustav Republike Hrvatske unose samo četiri lokacije za glasovanje na izborima za više od dvjesto tisuća hrvatskih državljana sa stalnim prebivalištem u Bosni i Hercegovini. U proteklih 20 godina većina tih ljudi žrtvovala je sve za HDZ i Hrvatsku, a sada će biti fizički spriječeni da kao državljani ostvare osnovno pravo, a to je pravo da biraju i budu birani na izborima’, stoji u pismu koje je potpisao Jerko Ivanković-Lijanović.

Dalje se navodi kako u NSRZB-u ‘očekuju žurno povlačenje te odluke i ispriku za doživljeno poniženje’. Najavljuju kako će u protivnom ‘svim demokratskim sredstvima, uključivo i blokade prometnica i graničnih prijelaza, zaustaviti tu diskriminaciju koja će se dogoditi u hrvatskom ustavu’.

Stranka braće Ivanković-Lijanović već je u subotu na sličan način reagirala na sporazum HDZ-a i SDP-a o ustavnim promjenama kojima se uređuje način glasovanja u dijaspori. NSRZB tada je naveo kako će, odluče li se za blokadu prometnica, to biti ona koja vodi prema Neumu.

(Hina)