Kosor u Sarajevu između dvije vatre HDZ-a BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića Miroslav Vujičić primili su Jadranku Kosor.

U razgovoru na sastaku u Sarajevu su dominirale teme vezane za situaciju u BiH, ali i regiji. Predsjednica Vlade, zahvalila se BiH za snažnu podršku Hrvatskoj na njenom putu ka EU. Naglasila je značaj koji Hrvatska daje BiH i njenim naporima ka priključenju u euroatlantske integracije, prenosi Sarajevo-x.

Na sastanku predsjednik HDZ-a BiH,  Dragan Čović kazao je kako će njegova stranka imati svoga kandidata koji će pobijediti na izborima za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH. Tom je prilikom pozvao i druge hrvatske stranke da podrže kandidata HDZ-a BiH. Dok je predsjednik HDZ-a 1990, Božo Ljubić odgovorio na to da su se Čović i HDZ BiH lakše sporazumjeli s Miloradom Dodikom nego s hrvatskim strankama.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su Hrvatskoj zbog podrške u dobivanju Akcijskog plana za članstvo u NATO, posebno predsjednici Vlade, koja se posebno zalagala za BiH tijekom susreta sa američkim predsjednikom.

Na sastanku je razgovarano o regionalnoj suradnji i političko-ekonomskoj situaciji u obje zemlje, te poboljšanju uvjeta za intenziviranje ekonomske suradnje. Izraženo je zadovoljstvo dostignutim stupnjem odnosa BiH i Hrvatske, ali i rečeno da ima otvorenih bilateralnih pitanja, te da bi se budućom boljom suradnjom i sastancima vlada bilateralni odnosi dvije zemlje značajno poboljšali.

index