Jurišić: Očekujem ovdje žestoke fizičke sukobe, branit ćemo se i vojno!

Vlada ZHŽ, proračun zhž, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zlatko Lagumdžija, Zvonko Jurišić, HSP BIH

On je ponovio kako njegova vlada nije smjenjena, jer skupština na kojoj je izglasano nepovjerenje vladi nije ni održana.

- Za Zapadnohercegovačku županiju, a i za mene osobno ništa se nije dogodilo. Nije se dogodilo jer nije održana sjednica Skupštine, jer da bi se ona održala mora imati kvorum, a to u ovom slučaju nije imala. Samo su pojedinci iskoristili to da bi napravili pravu zbrku u javnosti i da bi srušili ustavni poredak u našoj županiji, kazao je Jurišić te dodao.

- Na sjednici nije glasovalo 12, već 11 zastupnika. To je ekipa na čelu s predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-e BiH Predragom Kožulom i predsjednikom Skupštine Zlatanom Juriljem oni tumače da ih je bilo 12. To uopće nije bitno već je poanta u tome da neki žele nasilno napraviti puč i na taj način preuzeti Vladu.


Jurišić je izjavio kako su "oni  svjesni činjenice da HSP-e u ovo predizborno vrijeme jako dobro stoji, da hrvatska koalicija s HDZ-e 1990 zajedno imaju više šansi na izborima od HDZ-e BiH i žele izvršiti puč i na taj način povećati svoje izglede za predstojeće izbore.

-HDZ-e BiH nikako se ne može pomiriti s činjenicom da ne vlada više Zapadnohercegovačkom županijom i uvjeren sam da ovdje još dugo vremena neće moći vladati. Imamo županijski Ustav i zakone i mi ćemo se držati prema uputama zakona i Poslovnika o radu Skupštine. To ćemo braniti svim sredstvima i pravnim i političkim i vojnim?!, kazao je Jurišić

On je dodao da ukoliko Skupština legalno izglasuje nepovjerenje Vladi "naravno mi ćemo odmah odstupiti."

- Građani neće trpjeti zbog ovoga što se dogodilo. Vlada normalno radi, plaća račune, pregovaramo, potpisujemo akte, što znači da normalno radimo za naše građane, kazao je Jurišić.

Podsjetimo predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije Zlatan Jurilj danas je za mandatara Vlade zapadnohercegovačke županije imenovao Zdenka Ćosića iz HDZ BiH, dodavši kako je to učinio sukladno Zakonu i poslovniku o radu Skupštine.

svevijesti.ba