FOTO  Borjana Krišto posjetila Majčino selo u Bijakovićima, župa Međugorje

Kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto boravila je u utorak, 10. kolovoza 2010. godine,  u Majčinom selu u Bijakovićima, gdje je posjetila Ustanovu za odgoj i skrb djece i mladeži te razgovarala s ravnateljem fra Svetozarom Kraljevićem, kao i s djecom i njihovim odgojiteljima o problemima s kojima se svakodnevno susreću.

Ovom je posjetom kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto još jednom željela skrenuti pozornost na djecu bez roditeljskog staranja i djecu čiji je razvoj ometen obiteljskim prilikama i naglasila važnost posjete i potpore ovoj i sličnim ustanovama kako bi i ova djeca imala dostojanstveno djetinjstvo. Također, poklonila im je prigodne darove što je posebice obradovalo one najmlađe i obećala im da će ih uskoro ponovno posjetiti sa svojim suradnicima.

Borjana Krišto,HDZ BiH,izbori 2010,Međugorje

Ravnatelj fra Svetozar Kraljević zahvalio se predsjednici Krišto na posjetu i zanimanju za ovu Ustanovu koja je službeno započela s radom 8. rujna 1996. godine na inicijativu fra Slavka Barbarića. Kroz Majčino selo su prošle stotine djece i mladih, a danas je osnovna djelatnost socijalna zaštita u ustanovama sa smještajem, što znači ostvarivanje stalne skrbi i potpore.

Borjana Krišto,HDZ BiH,izbori 2010,Međugorje

Smještaj je organiziran po kućama kako bi se ostvarila bliskija veza među djecom i stvorio osjećaj obiteljskog života, a u sedam obiteljskih kuća zbrinuto je 50-tak djece. Ustanova surađuje s nadležnim Centrima za socijalni rad, a njezin rad nadzire Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko - neretvanske županije.