FOTO  SVI GA ŽELE ZA SUSJEDA Bešlić kupio dva i pol duluma zemlje u Vojnu, pa stiže i vodovod

SVI GA ŽELE ZA SUSJEDA Bešlić kupio dva i pol duluma zemlje u Vojnu, pa stiže i vodovod
hercegovina.info

Poluotok Vojno kod Mostara uskoro će dobiti novu vodovodnu mrežu, a izgledno je i druge infrastrukturne pretpostavke za normalan život. U pismu upućenom našoj redakciji navodi se “da nije slučajno da je baš ove godine planirano 85 000 maraka za vodovod na poluotoku, i da je baš sad u fokusu ovaj dio grada, već da je to tako jer je tamo zemljište kupio i mostarski gradonačelnik”.

Natjeralo nas je to da se tom istom cestom dovezemo do Vojna, da pitamo kome je to gradonačelnik stigao u susjedstvo, i je li to samo jedna od novih mostarskih priča. Vikendicu nismo našli, no jesmo zemljište za koje nam kažu da ga je kupio mostarski gradonačelnik.

Radi se zapravo o dvjema parcelama spojenima u jednu. Parcele broj 837/1 i 837/2 u vlasništvu su obitelji Bešlić. Jedna je pašnjak 3 klase od 1477 kvadrata, a druga oranica – njiva 7 klase veličine 1013, što bi ukupno bilo negdje oko dva i pol duluma zemljišta s pogledom na jezero. Zemljište je ograđeno, već ponešto i zasađeno, a reklo bi se i da je planirana gradnja.

Po izvodu iz plana javnih nabavki za tekuću godinu vidimo da će za vodovod u Vojnu biti uloženo 85 tisuća maraka. U vožnji poluotokom zamjećujemo da je velikim dijelom voda i prošla, a cijevi su vidljive i kod gradonačelnikova placa. Svježe mu je prikopčana i struja, iz čega bi se dalo pretpostaviti da je gradnja u planu.

U Gradskoj upravi na telefone se ne javljaju, pa smo im upit poslali i mailom.
Gradonačelnika Bešlića pitali smo jesu li ulaganja u vodovod na poluotoku Vojno u vezu s parcelom koju on posjeduje na navedenom poluotoku, odnosno je li Grad odobrio navedeni projekt zbog toga što gradonačelnik ima parcelu na navedenom poluotoku. Odgovor željno isčekujemo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.