FOTO  I stanari Ulice kralja Tvrtka protiv gradnje u susjedstvu, Minipex udara zid

Minipex zdi Park Zrinjevac
hercegovina.info

Zid u blizini mostarskog parka Zrinjevac, koje gradi poduzeće Minipex uzbunio je susjede. Već ranije je na tom zemljištu bila planirana izgradnja stambenog objekta, no dozvole za izgradnju su osporene, pa je stanarima čudno da se bilo šta na toj parceli gradi.

Od 2015. vodimo spor s gospodinom Milom Marinčićem, vlasnikom tvrtke „Minipex“ d.o.o oko bespravne izgradnje mega objekta uz kuću obitelji Vidić. Kuća je izgrađena u vrijeme Austrougarske, što znači da je stara i loših temelja, koje će iskopavanjem podzemnih garaža potkopat, a samim tim i urušiti. U prilogu dostavljamo projekt zgrade.

14.4. počeo je graditi betonsku ogradu oko parcele u visini od cca. 1.60 metara, a time će nam zatvoriti prozor i oduzeti svjetlost. Unatrag tri dana kopanjem temelja za zid oštetio je kanalizacijsku mrežu koja curi i stvara neugodan miris, a istu još uvijek je nije popravio“, navodi se u pisanoj izjavi koje su našem portalu dostavile Lidija i Ljubica Vidić, stanarke susjedne kuće.

Kontaktirali smo i poduzeće Minipex da priupitamo ima li potrebite dozvole za gradnju, te što se točno gradi, ostaje li na zidu, ili je u planu ponovno i zgrada. Ističu da ne grade nikakvu zgradu, i neće ju graditi dok se ne usuglase sa stanarima, a da se ovdje radi o najobičnijem zidu koji grade unutar svoga zemljišta. Dodaju da za visinu zida kojeg grade nisu potrebne nikakve dozvole.

Minipex zdi Park Zrinjevac

Iz Službe za građevinske propise grada Mostara ističu pak da svaki zid iznad 80 centimetara mora imati dozvolu. Potvrdio je to šef službe Zdravko Čuljak. Stanari su pak isti mjerili. Tvrde da je on visok preko metar i pol, a najavljuju da će zvati inspekciju. Iz Minipexa pak tvrde da je inspekcija već dolazila, da su je stanari već slali 15 puta, i da „nije ništa našla“.

Stanari pak kaže da će je zvati opet. Podsjećaju da su ovdje već Minipexu osporili pravo gradnje zgrade, protiv koje su svi stanari osim odvjetničkog ureda Muselimović.

Iz Minipexa pak tvrde da bi se sa svima moglo dogovoriti, osim sa Vidićima. Lidija Vidić pak poručuje da neće dopustiti nikakvu ilegalnu gradnju, te tvrdi da se lovi u mutnom, jer ona sa svojih 68 godine trenutačno ne može obilaziti institucije i tražiti da reagiraju. Što će dalje biti ostaje vidjeti.

Minipex zdi Park Zrinjevac

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.