HASAN PEKUŠIĆ Bešlićev i Marićev izvođač ilegalno s bagerom u rijeci Bunici

HP Investing Bunica
Čitatelj / hercegovina.info

Nakon Malog Polja, gdje se uvelike interveniralo i intervenira u koritu rijeke, mještani ovog mostarskog područja nam javljaju da i poduzeće HP Investing uvelike radi i intervenira na lokaciji Mostar – Buna, o čemu su poslali fotografije i videozapis. Ne jedan, nego čak dva bagera HP Investinga interveniraju u koritu rijeke. 

Kako saznajemo, Bešlićev glavni izvođač radova u Mostaru, miljenik i Salema Marića, na ovoj lokaciji pravi kuću mlađoj kćeri i zetu. Gradnja na ovoj lokaciji, sukladno postojećim regulacijskim planovima nije moguća, a u svakom slučaju intervencije u koritu rijeke su suprotne svim pozitivnim zakonskim propisima. O svemu smo jučer izvijestili gradsku inspekciju, odnosno uputili im još jedan zahtjev za inspekcijski nadzor.

Sadržaj se učitava...

Iz poduzeća HP Investing na jučer poslani upit imaju li nužna odobrenja/dozvole, kako za gradnju, tako i za intervencije uz rijeku, do trenutka objave teksta nisu odgovorili. Inače, u katastru je polovina parcele oko koje bageri interveniraju u koritu rijeke na Pekušićevoj kćerki. 

Treba kazati da je HP Investing za vrijeme Ljube Bešlića dobivao mnoge poslove u gradu Mostaru. O jednom smo čak u kampanji i izvještavali, kada su na Balinovcu betonirani i šahtovi. 

Predsjednik mostarske SDA, a sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i javno se hvalio HP Investingom. “Presretan sam što imamo HP Investing, Amiteu...”, kazao je u duelu sa SDP-ovim Armanom Zalihićem koji ga je pitao je li odustao od fotelje u Sarajevu da se vrati u Mostar, da vrati tim tvrtkama zasluge prema stranci, nakon što je Guzina pustio niz Neretvu.

Sadržaj se učitava...

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.