ČOVIĆEVO POMLAĐIVANJE EP HZ-HB Za direktora razvoja stiže mladi zet Krezić, za v. d. direktora zetov mladi kum Bago

Dragan Čović Elektroprivreda

Dok jedan Čovićev zet ravna bh. nebom, drugi Mario Krezić mogao bi doći za direktora razvoja u tom poduzeću, a njegov kum Drago Bago dolazi za v.d. ravnatelja Elektroprivrede HZ HB. 

To je zapravo poanta jučerašnje smjene u Elektroprivredi HZ HB, što praktično znači da je pomlađivanje koje najavljuje Dragan Čović, zapravo dovođenje kadra još bližeg stranci, te članova obitelji i njihovih kumova na ključne pozicije.

Čovićev zet Mario Krezić u Elektroprivredi je došao za pripravnika 2015. godine, na mjesto referenta u razvojnoj jedinici. Nakon toga biva raspoređen na mjesto stručnog suradnika. U doglednom razdoblju, saznaje hercegovina.info, isti bi trebao biti direktor za razvoj. 

Njegov kum Bago, inače i član uprave koja je jučer potpisala ostavku, već danas je bio u središnjici na sastanku i umiva se za v.d. direktora. Sutra zasjeda federalna Vlada, nakon koje će sve biti mnogo jasnije nego danas. 

Naime, Nazdorni odbor Elektroprivrede prihvatio je jučerašnje ostavke uprave i proslijedio isto Federalnoj Vladi. Elektroprivreda je uhljebistan za sinove mnogih sudaca, tužitelja, djecu HDZ-ovaca, za sve koji ‘imaju vezu’. Inače, već duže vrijeme kola priča da u Elektroprivredi kolo vodi upravo Čovićeva rodbina, čiji su apetiti davno narasli iznad stručnosuradničkih funkcija. 

S druge strane EU u koju se kunemo, i čijim putem bi željeli ići, kaže da u BiH mora doći do depolitizacije javnih poduzeća, a na to se samo može reći, kada je BiH u pitanju "malo sutra". Kako Čović najavljuje osvježenje i u drugim poduzećima, ostaje vidjeti koja će se rodbina nakon odlazećih uprava tamo kadrovirati kao najsvježija. 

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.