EKSKLUZIVNO  GILJA ODLAZI Uprava i direktor EP HZ HB potpisali ostavke

Elektroprivreda HZ HB
hercegovina.info

Cjelokupna Uprava Elektroprivrede HZ-HB, na čelu s aktualnim direktorom Marinkom Giljom potpisala je danas kolektivnu ostavku. Ostavka je upućena Nadzornom odboru Elektroprivrede na daljnju proceduru, saznaje Hercegovina.info.

Naredni korak je prihvaćanje ostavke od strane Nadzornog odbora, koji će onda dalje odluku uputiti prema Vladi Federacije, koja zasjeda u četvrtak. Prema našim saznanjima radi se o odluci Dragana Čovića, koju su uprava i direktor očito bez pogovora prihvatili. Inače, ovo je prvi ovakav potez Dragana Čovića, koji do sada nije činio ništa slično, premda je zasigurno bilo potrebe. 

Ovu upravu Nadzorni odbor imenovao je na sjednici održanoj u veljači 2020. godine. 

Članovi Uprave Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar bili su izvršni direktor za proizvodnju el. energije, Zoran Tabak, dipl. ing.el., zvršni direktor za distribuciju el. energije, Ilija Bakalar, dipl. ing. el., izvršni direktor za opskrbu el. energijom, Ivica Prskalo, dipl. oec., izvršni direktor za razvoj, dr.sc. Drago Bago, dipl. ing.el., izvršni direktor za ekonomske poslove, Anto Tutiš, dipl.oec. i izvršni direktor za pravne poslove, Robert Lesko, dipl. iur. 

Prethodno je, na sjednici održanoj 31. siječnja 2020. Nadzorni odbor ponovno na čelo Elektroprivrede imenovao Marinka Gilju. Zadnji mandat mu je počeo 17. veljače 2020., što znači da je na tom mjestu trebao ostati do proljeća iduće godine. Inače, na čelu EP HZ HB bio je od 1. rujna 2015. godine. 

Zanimljivo je da je Čović prvo odlučio počistiti Elektroprivredu, dok recimo situaciju u ZZO još uvijek nije riješio na način da počisti bivšeg direktora i njegovu ravnateljicu, koja ravna Zavodom unatoč isteku mandata. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.