ČESTITKE RAVNATELJU Što nitko ne može, naš Antiša može

Ante Kvesić Mercedes
hercegovina.info

U moru negativnih članaka kakve moramo pisati, s obzirom da nam je privilegirana kasta svakim danom sve odnarođenija i bogatija, a narod sve siromašniji, odlučili smo se danas za jedan izrazito pozitivan članak o ravnatelju Sveučilišne bolnice u Mostaru Anti Kvesiću.

Ponukala nas je na to jedna fotografija koju je jučer poslao čitatelj našeg portala. Naime, dok svi Mostarci čekaju u suludim redovima već par mjeseci, a prije svega u redu za život, ravnatelj se odlično izborio za prometnu prednost jednim od skupljih terenskih vozila na svijetu te se snaći preko jebenog trotoara, na koji se voli i parkirati, kako bi zaobišao kolonu i stigao prije ostalih. 

Bravo ravnatelju! Ostali se toga nikad ne bi sjetili, a ni imali 'sučin'. Fotografija našeg čitatelja blago nas je zbunila, budući da smo u prvi mah bili uvjereni da to nije Mercedes G našeg ravnatelja, jer smo na Brijegu kod bolnice fotografirali stariju liniju i druge registracije. 

Međutim, detaljnim provjerama saznajemo da je ravnatelj nabavio novi Mercedes G. Radi se o jednom od skupljih terenaca na svijetu, koji košta negdje oko milijun kuna ili pak 250 tisuća maraka. S obzirom na plaću gospodina ravnatelja koja ne premašuje 5000 maraka, i krizu koja nas je pogodila, kupiti ovakvo vozilo je pravo umijeće. I zato, čestitke ravnatelju. Rijetki su menadžeri u Europi koji sebi uspijevaju osigurati milijunski vozni park, no Ante Kvesić to pošteno uspijeva i može.

Njegov lik i djelo zasigurno zaslužuju još barem dva priznanja, ili još jedan Večernjakov pečat. Ovakvo menadžiranje zasigurno treba još nekoliko puta zapečatiti. 

Svima koji misle drugačije ovom prigodom možemo poručiti samo – tko vam je kriv. Ako ste među onim obiteljima koje bi 10-15 godina trebale raditi da skupe iznos najboljeg svjetskog terenca, onda ste sami sebi krivi. Također, ako ste među onima koji za devet života ne bi mogli skupiti za milijunski vozni park, ako zbrojimo starog Mercedesa G, Audija Q7 i Audija A8, Antiša je to sve uspio za pola jednog života i tko vam je kriv. Budite k'o Antiša. 

Hercegovačko-neretvanska županija koncem studenog broji 31.761 nezaposlenog, od čega je 48 posto, preciznije 15.331 nezaposlenih u Mostaru. Među njima je 490 medicinskih sestara, 32 inženjera medicinske radiologije, 62 ekonomista za financije. Nijedan od njh zasigurno ne bi upravljao bolnicom na način kako to čini ravnatelj Kvesić. I bravo ravnatelju. I ne treba ih pustit tamo. Nek idu na biro, ili na ulicu, da traže koju stoju veću plaću. Tko im je kriv.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.