Ravnatelj SKB-a nakon našeg teksta mora platiti kaznu, nije puno, ali je značajno za čovječanstvo

Ante Kvesić parkiranje automobil
Čitatelj hercegovina.info

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić ubuduće će dva puta razmisliti prije nego li parkira na gradski trotoar, budući da će nakon našeg teksta morati platiti kaznu. 

Ona iznosi 40 maraka, a ukoliko se plati u roku prepolovljava se. Ravnatelju ovo u financijskom smislu nije važno, no poruka koju je ovoga puta poslala mostarska policija jeste. Pravila nisu da ih pojedinci bezbolno krše, a ravnatelj će morati strpljivo tražiti parking po gradu, ili platiti sat - marku. 

Vaš e-mail smo proslijedili PU Mostar-Stanici za sigurnost prometa i mogu Vas obavijestiti da je izdat prekršajni nalog sukladno Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na cestama”, priopćili su iz MUP-a HNŽ-a za hercegovina.info

Isto se dogodilo i prvoj dami SDA, a Kvesićevoj kolegici po funkciji Sebiji Izetbegović. Zanijela se u obilasku sarajevskih butika, te je kažnjena sa 40 konvertibilnih maraka nakon što je svoje vozilo nepropisno parkirala na trotoaru u Titovoj ulici u središtu Sarajeva.

Svoj skupocjeni Mercedes, odlučila je zaustaviti i ugasiti na jednoj od najprometnijih šetnica u gradu, baš kao i Kvesić, koji je parkirao tik uz gradski park, odnosno gradsko Šetalište. 

"Osobi inicijala S. I. policijski službenik je izdao prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog parkiranja za koji je ona prihvatila odgovornost. Izrečena je novčana kazna u iznosu od 40,00 KM u skladu sa zakonom", kazali su iz policije. 

Mali su ovo koraci za čovjeka, no zasigurno veliki za bh. čovječanstvo, koje još uvijek nije izgradilo društvo u kojem pravila podjednako važe za sve. 
Inače, fotografiju jednog od ravnateljevih vozila poslao je čitatelj, kojem se ovom prigodom zahvaljujemo.