IGUMAN DANILO "Božić je najradosniji blagdan jer je Bog postao jedan od nas"

Božić, Badnja večer , pravoslavlje
Fena

Tradicionalnim paljenjem badnjaka u četvrtak navečer ispred samostana Žitomislići počela je proslava Badnje večeri kojom se pravoslavni vjernici pripremaju za najradosniji kršćanski blagdan Božić - rođenje Isusa Krista.

Večernju službu i paljenje badnjaka uz nazočnost velikoga broja vjernika u samostanu Žitomislići služio je iguman samostana Danilo Pavlović.

"Božić je najradosniji blagdan jer je Bog postao jedan od nas, sišao sa svoje visine i svoga Božanstva i postao čovjek kao i mi. Time nas je spasio od bolesti, patnje i svih nemoći. Zato praznujući Božić mi praznujemo milost i dobrotu Božju", poručio je, uz ostalo, u večernjoj službi iguman Pavlović, koji je vjernicima čestitao Božić tradicionalnim pozdravom "Mir Božji – Hristos se rodi!".

Ranije su iz SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar najavili Božićni koncert, šesnaesti po redu, koji će se održati u subotu, 8. siječnja, u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Na koncertu će nastupiti Srpski vizantijski zbor "Mojsije Petrović" iz Beograda, a po jednu numeru izvest će i vjeroučiteljica iz Mostara Tijana Bašić i učenici pravoslavne vjeronauke iz mostarskih osnovnih i srednjih škola.