I PEPI UZVRATIO RAGUŽU "Hrvatski sveznadaru, idući put ću ti odgovoriti izvan granica uljuđenosti"

Pepi Barbarić
Hercegovina.info

Objava Slavena Raguža, predsjednika Republikanaca u kojoj je objavio popis stranaka kojima je HDZ BiH "sredio" novac i potpise za nadolazeće listopadske Opće izbore, izazvala je burnu reakciju među prozvanima strankama. Nakon što se prvi oglasio HSP-ov predsjednik Nikola Raguž, priopćenje je poslao i Pero Barbarić Pepi ispred HKDU - Hrast koje prenosimo u cijelosti:

"Dragi 'sveti' Slavene koji već tradicionalno u svim dosadašnjim izbornim kampanjama (ničim izazvan…) nađeš neki razlog da pljuneš na mene i stranku kojoj sam predsjednik i koji tako olako (bezobzirno) uzimaš sebi za pravo blatiti ljude i stranke sa željom da dobiješ koji jeftni politički poen i trenutak pažnje, trebaš znati da se ne može jednim političkim pamfletom srušiti ugled čovjeka i stranke koji je više od 30 godina u ratu i miru i na mnogim područjima (vojnim, gospodarskim i političkim...) pokazao ovom narodu DA NISAM TRSKA KOJU VJETAR LJULJA  te što je to HRABROST, ČAST, DOSTOJANSTVO I SLOBODA.

Mučna je rabota, Slavene, koju radiš i ona se vraća kao bumerang onomu tko je čini. To je kao čovjek koji  pljune u nebo, nakon čega se ispljuvak vraća i pada na njega.

Slavene moj dragi, nemoj se bojati koalicije Hrvatskog saveza HKDU Hrast – HSP-BiH koju pokušavaš svojim lažima i izmišljotinama preventivno oblatiti, jer za to nemaš nikakva povoda ni razloga. A, nije to niti kršćanski, niti je istina da je Čović osnovao ovu koaliciju – to odgovorno tvrdim pred Bogom i ljudima. 
Strah nije dobar savjetnik i oslobodi se tog što prije. Predstavi u miru svoj program i neka birači prosude i nemoj se baviti sa mnom i Hrastom jer bi ti idući put mogao odgovoriti izvan granica uljuđenosti.

Pero Barbarić  - Pepi evo već tri desetljeća iznosi javno i jasno svoje stavove (bez kalkulacija kome će se svidjeti, a kome ne i što ću dobiti, a što izgubiti…) i nemam se čega stidjeti niti sakrivati. Sve što radim, radim iz SLOBODE, UVJERENJA I LJUBAVI PREMA OVOM NAŠEM NARODU KOJI JE ZAISTA TVRDE ŠIJE  i stojim pred njim sa svim svojim manama i vrlinama. Stavljam javnosti na uvid i prosudbu službeni dopis (u kojem se nalaze naši jasni stavovi koje sam javno rekao na predsjedništvu HNS-a) koji je Hrvatski savez HKDU-Hrast uputio predsjedniku HNS-a, dr. Draganu Čoviću na temu Općih izbora 2022.g.
 
'Poštovani g. predsjedniče HNS-a, dr. Čoviću!

Na jednoj od prethodnih sjednica HNS-a rekao sam pred svima da je sadašnji realni domet Hrvatskog saveza HKDU-Hrast županijska razina na koju namjeravamo napraviti koaliciju sa HSP-om BiH.  Zatim sam iznio i jasan stav predsjedništva stranke da je HS HKDU-HRAST voljan izaći zajedno s ostalim strankama HNS-a i na višim razinama (državni i federalni parlament…) ako je potrebno i ako će to u ovoj složenoj političkoj situaciji dati određeni doprinos u rješavanju  hrvatskog pitanja, te da bi nam u tom slučaju trebala određena pomoć oko prijave stranke – jer sami ne možemo.

Nakon što smo uspjeli zajedničkim snagama prijaviti stranku za sve razine vlasti, uputio sam Vam prijedlog koalicijskog sporazuma koji nam se obzirom na određeni percepcijski i glasački učinak učinio pravednim, motivirajućim i učinkovitim. Kod izrade našeg koalicijskog prijedloga vodili smo se jednostavnom logikom, da ako naša stranka kroz određene obveze doprinosi uspjehu koalicije u određenom postotku da nas u tom omjeru sljeduju i određena prava.
Budući da niti jedan naš prijedlog od Vaše strane nije prihvaćen (izuzev prijedloga iz 2015.g. koji treba SKINUTI PROKLETSTVO SA NAŠEG NARODA, a odnosi se na zaštitu života od začeća do prirodne smrti u ZHŽ-u, koji ste obećali realizirati nakon što ja realiziram svoje obećanje koje sam tada i ispunio…) što moram priznati da me malo iznenadilo i da sam se osjećao kao da smo nepotrebni  i nepoželjni.

Unatoč Vašem stavu, gospodine predsjedniče, glede našeg koalicijskog prijedloga, koji je po našem uvjerenju zaista nelogičan…, Hrvatski savez HKDU-Hrast  smatra da je teoretski jedino moguće promijeniti izborni zakon preko sinergijskog učinka HNS-a (unatoč tolikim slabostima i manama koje imate Vi osobno i HNS) i da nema drugog puta, te da bi bilo pogubno stvarati druge političke blokove na ovim razinama u situaciji kad nije riješeno pitanje izbornog zakona koji treba osigurati legitimno predstavljanje, stoga ODLUČILI SMO BEZUVJETNO staviti na raspolaganje našu stranku na federalnoj i državnoj razini u sklopu koalicije stranaka HNS-a.

Što se tiče Srednjobosanske županije i želje da se i u toj županiji ide zajedno, volja postoji ali tu razgovore i dogovore trebaju voditi Boro Vujica (povjerenik HS HKDU –HRAST…)  i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Srednje Bosne. Ovo činimo dragovoljno i iz ljubavi prema našem narodu. Ne želimo nikakvu korist, posebno ne financijsku za pojedinca ili stranku. Spremni smo na ovaj način dati naš mali doprinos u rješavanju sretne političke sudbine našeg naroda, te  podnijeti sve optužbe i kritike koje će biti izrečene na moj račun ili  račun HS HKDU-Hrast-a obzirom na percepciju javnosti glede moje dugogodišnje oporbene povijesti i povijesti stranke koju predstavljam", naveo je Barbarić u svom priopćenju gdje je predočio i osobno obraćanje Draganu Čoviću, predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora.

Za kraj, pozvao je sve koji u budućnosti dođu do podataka, a koji bi ga demantirali u ovdje svemu napisanom, da ga pred cijelom javnosti raskrinkaju kao lažova i varalicu.