Vakula objavio veliku božićnu prognozu. Večeras stiže promjena, evo što nas čeka

zoran vakula, Božić, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza, zima, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza
Ipak, ponegdje u Hrvatskoj još uvijek postoji šansa za poneku pahulju.

Zoran Vakula je objavio veliku božićnu prognozu u kojoj otkriva što nas čeka u ostatku Badnjaka te u danima koji slijede.

Stiže znatniji pad temperature


Na Badnjak će gotovo posvuda u Hrvatskoj biti povremene kiše, na Jadranu i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, a poslijepodne i navečer u višem je gorju moguća i poneka pahulja snijega. Do ponoći će oborine gotovo posvuda prestati, a u većini će se krajeva i barem djelomice razvedriti.

Nakon jutarnjeg juga i jugozapadnjaka zapuhat će bura, često jaka, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Štoviše, tijekom Badnje noći mogući su i orkanski udari bure, osobito podno Velebita. I u unutrašnjosti će biti umjerenog, gdjegod i jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, a osim njega, onima koji će ići na polnoćku ili obavljati neke druge aktivnosti na otvorenome kasno navečer i u noći na Božić mogao bi zasmetati i znatniji pad temperature.

Stoga preporučujem topliju odjeću i obuću, budući da će temperatura zraka u unutrašnjosti biti i oko 0 °C, mjestimice i niža, a izraženiji osjećaj hladnoće bit će i na Jadranu, piše Vakula u prognozi za HRT.

Na Božić i u nastavku tjedna većinom suho, ali hladnije nego prošlih dana, na kopnu ponovno uz jutarnje "minuse". Slabe mjestimične oborine moguće su uglavnom tijekom Božića u istočnim krajevima, te ponovno za vikend.

Index.hr