UHIĆENO PET OSOBA Poznata imena osumnjičenih u velikoj akciji EU tužiteljstva

Hrvatska policija
Ilustracija/Cropix

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je da je u suradnji s policijom u utorak u Hrvatskoj uhitio pet osoba zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU.

U tijeku je provođenje hitnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja dokaza, navode u priopćenju.

"Činjenice koje se provjeravaju odnose se na pet osoba i jedno trgovačko društvo, za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi".

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, priopćio je EPPO.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da su osumnjičeni: bivša pročelnica riječkog gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, njezin suradnik, savjetnik za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktor međimurske tvrtke Tehnix Đuro Horvat i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor na projektu sortirnice Mihačeva Draga.

Istražitelji trenutno pretražuju njihove domove na riječkom i međimurskom području.