U CENTRU ZAGREBA Uhićen bivši suradnik crnogorskog narkobosa, traže ga zbog pola tone kokaina

U CENTRU ZAGREBA Uhićen bivši suradnik crnogorskog narkobosa, traže ga zbog pola tone kokaina
Instagram

Bivši suradnik kriminalnoga klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića, Draško Vuković (46), zvani Ken, uhićen je u subotu u šetnji Amruševom ulicom, desetak metara od zgrade Vrhovnoga suda. Nakon uhićenja, pritvoren je na osnovu Interpolove tjeralice iz Argentine, iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavku 490 kg kokaina. Zagrebačka policija, čiji je Odjel za potrage locirao i uhitio Vukovića, izvijestila je o ovome događaju, javlja Jutarnji list.

"U subotu, 28. siječnja 2023. godine u prijepodnevnim satima su policijski službenici Odjela za potrage, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, na području centra Zagreba u unajmljenom stanu pronašli te uhitili državljanina Crne Gore starosti 46 godina.

Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u unajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela "Pokušaj krijumčarenja opojnih droga".

Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhitili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. siječnja 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka", navodi se u priopćenju.

Vuković je poznat kao jedan od pokajnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhićen 2010. u sklopu međunarodne akcije "Balkanski ratnik" zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Europu.

Vuković je, inače, pred specijalnim sudom u Beogradu bio osuđen na zatvorsku kaznu te je pušten, no po svemu sudeći traži ga i Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Vuković je bio poznat i po spektakularnome bijegu iz 2007. kada ga je skupina naoružanih napadača oslobodila, napavši policijski konvoj koji je Vukovića prevozio s tamošnjega suda gdje mu se sudilo zbog trgovanja kokainom, nazad u zatvor Frederikssund u Kopenhagenu. Tom prilikom ranjeno je 11 danskih policajaca.