U BLIZINI ZAGREBA U zrakoplovnoj nesreći jedna osoba poginula, četiri ozlijeđene

Zrakoplov kod Zagreba
Pixsell

Manji sportski zrakoplov pao je u subotu popodne u u šumi južno od Kerestinca, potvrdila je PU zagrebačka koja navodi i da je mjesto nesreće locirano te se ukazuje pomoć ozlijeđenima. Policija je dojavu o padu zrakoplova zaprimila u 15,51 sati, a izlaskom na teren potvrđena je točnost dojave.

Ukazuje se pomoć ozlijedjenima a mjesto nesreće je osigurano, navodi PU zagrebačka. Po neslužbenim informacijama, riječ je o sportskom zrakloplovu marke Cessna mađarskih registarskih oznaka u kojemu su bila četiri člana posade. Neslužbeno, jedna osoba je mrtva, piše Index.

"Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas, 25. svibnja 2024. u 15:47 sati dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 182 na području Stupnika. Na teren su upućeni pripadnici državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS Samobor i Zagreb te vatrogasci. 

Na letu je bilo registrirano 5 putnika. Zrakoplov je pronađen. Jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su ozlijeđene te se radi na trijaži ozljeda i organizaciji transportajavlja Ravnateljstvo Civine zaštite, objavila je Civilna zaštita.

Javila se policija

"Danas u 15:51 sati zaprimljena je dojava o padu manjeg sportskog zrakoplova u šumi južno od Kerestinca. Policijski službenici izlaskom na teren potvrdili su točnost dojave, ukazuje se pomoć ozlijeđenima, mjesto događaja je osigurano", objavila je policija.

Avion je lociran. Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba mrtva
Kako se neslužbeno doznaje, avion je lociran. Neslužbeno se doznaje kako su tri osobe preživjele, dok je jedna osoba preminula, javljaju 24sata.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Cessni. Avion je služio za padobranske skokove.

Velik broj hitnih službi na terenu

Osim JVP-a Zagreb, na intervenciji je i DVD Stupnik te Hitna pomoć. Na teren su izašle i HGSS stanice Zagreb i Samobor.