Tužne priče Pevecovih radnika

Aleksandra Kamenički (27) iz Obedišća svaki dan autom putuje u 35 kilometara udaljenu Kutinu, gdje radi kao referentica u Pevecu. Strahuje kako bi uskoro mogla ostati bez automobila jer je kupljen na kredit. Drugi posao gotovo joj je nemoguće naći, a u kući u kojoj živi s majkom i bratom isključeni su telefon i internet. Drva imaju za još šest dana.

Braća Dubravko i Danijel Bolarić također su zaposleni u Pevecu. Danijel je otplaćuje tri kredita – dva za kuću i jedan koji je podigao za liječenje sedmogodišnjeg sina, koji je rođen s trećim stupnjem krvarenja u mozgu.

Dubravkova supruga Irena radi u tvrtki s mužem i primanja im ukupno iznose 7500 kuna. Mjesečna rata kredita iznosi im 3000 kuna, a novac im je trebao za izgradnju kuće u Ilovi, te za auto.

''Sreća je da smo imali preplatu struje pa se Elektra sad namiruje iz tog viška. Ove godine ne uključujemo centralno nego smo se opskrbili drvima. Priznat ću vam i ono što me najviše boli. Svojoj šestogodišnjoj kćeri supruga i ja uplaćujemo stambenu štednju. Imala je na računu 15.000 kuna. A ja sam, pri zadnjem produženju ugovora, morao uzeti njezinih pet tisuća, da imamo za život'', ispričao je Dubravko za Večernji list.