TROVANJE MINERALNOM VODOM U Hrvatskoj jedna osoba dobila kemijsku ozljedu jednjaka

trovanje mineralnom vodom
Jutarnji list

Društvene mreže hrvatskih korisnika od ponedjeljka su preplavljene porukama o navodnom slučaju trovanja mineralnom vodom poznatog svjetskog proizvođača pića. Navodno je riječ o vodi Romerquelle.

Pisalo se da je dvoje mladih ljudi u Rijeci završilo u bolnici s teškim ozljedama zbog spaljenog ždrijela i želuca. No, iz KBC-u Rijeka za Jutarnji list kažu kako je jedna osoba zaprimljena na bolnički odjel pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

''Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije'', kažu iz KBC Rijeka.

Iz Ministarstva zdravstva kažu pak kako nisu nadležni u slučaju navodnog trovanja vodom Romerquelle s obzirom da je sanitarna inspekcija od 1. travnja 2019. u sastavu Državnog inspektorata i ista je nadležna za provođenje službenih kontrola.

''Romerquelle prirodna mineralna voda puni se u Austriji te ju je priznalo njihovo nadležno tijelo'', poručili su.

Prema dostupnim informacijama slučaj trovanja vodom iz boce koja je poslužena u ugostiteljskom objektu preuzeo je DORH i Ministarstvo unutarnjih poslova, a sanitarna inspekcija Državnog inspektorata uzela je uzorka predmetne vode radi utvrđivanja činjenica, kažu iz Ministarstva zdravstva.

Portal Rijeka Danas piše kako slučaj podsjeća na događaj iz svibnja kada je Stanku Lakoviću nakon konzumiranja mineralne vode u riječkom restoranu spržen jednjak.