UMJESTO MINERALNE DOBIO KOROZIVNO SREDSTVO ''Spaljen mi je jednjak, izgubio sam 20 kila''

Stanko Laković
Screenshot/RTL

Gutljaj mineralne vode s okusom umalo je koštao života Stanka Lakovića iz Pule, ispričao je za RTL. Na ručku u jednom riječkom restoranu, piće je stiglo prije jela. "Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van", izjavio je.

Djelatnici restorana pozvali su Hitnu pomoć koja ga je odmah prevezla. Nakon što su odbacili prvu sumnju na alergiju, liječnici su dijagnosticirali: "Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu".

Supruga se vratila u restoran tražeći odgovore. "Nisu joj htjeli dati ni bocu ni čašu nego su samo iz frižidera izvadili drugu bocu da može slikati što je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htjela van izaći, znači, ako bude zvala hitna će izaći, ako ne – nemaju što izlaziti", rekao je Laković.

Vlasnik restorana nije želio komunicirati pred kamerama, ali je za RTL potvrdio da je bračni par uz jelo naručio dvije mineralne vode s okusom. Međutim, nije mogao objasniti zašto one nisu prikazane na izdanom računu.

Nakon incidenta, gospodin Laković proveo je tjedan dana u bolnici i zbog spaljenog jednjaka smršavio je dvadeset kilograma. U početku je svakih sedam, a sada svakih 20 dana, išao na širenje jednjaka, posebno kada više nije mogao progutati puding ili juhu.

Slučaj je završio na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Gospodin iz Pule je opasno piće popio još polovinom svibnja, a medijima se odlučio javiti nakon prošlotjedne priče o dječaku koji je u Krapini u kafiću umjesto soka od jabuke dobio opasnu lužinu. "Da, to je bio okidač i da, jako me šokiralo jer znam kroz što ja prolazim i ne bih želio nikada nikome to". Laković se nada da će priča dobiti sudski epilog i da će krivac odgovarati.