TRAŽE VIŠE OD 100 RADNIKA McDonald’s otvorio dva nova restorana u Hrvatskoj

McDonald's
Ilustracija/hercegovina.info

Lanac fast food restorana McDonald’s otvorio je ovih dana još dva restorana, i to na autocesti Varaždin – Zagreb. Sad ih imaju ukupno 45.

Restorani su otvoreni na odmorištima Sesvete istok i Sesvete zapad, kod benzinskih postaja Petrola. Tvrtka Globalna hrana, koja upravlja restoranima u Hrvatskoj, oglasila je pritom potragu za više od stotinu novih radnika, prenosi Danica.hr.

Traže se, tako, radnici za rad u restoranima i McCafeima diljem Hrvatske, među ostalim na odmorištima Sesvete, u Koprivnici, Varaždinu. McDonald’s traži i više hostesa za rad u njihovim restoranima, domare, studente, sezonce, ali i menadžera za posao na odmorištu Sesvete.

McDonald’s (tvrtka Globalna hrana koja je u vlasništvu Gavrilovića) ostvario je lani u Hrvatskoj ukupne prihode od 139 milijuna eura, što je rast od 36 posto. Pritom je imao 10,6 milijuna eura dobiti, što je manje za 2,6 posto, i to prije svega zbog rasta troškova investicija.

U McDonald’su je lani radilo oko 1520 ljudi, što je točno 243 zaposlena više nego prije dvije godine. Prosječna neto plaća prošle je godine iznosila skromnih 807 eura. To je desetak posto ili gotovo 100 eura manje nego godinu ranije.